Startlaphoz Csatlakozz!

Védtelenül!

Széthajszolt dolgozók, secperc alatt kirúgható vezetők

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 21. csütörtök, 08:56

Sérülésig lehet hajtani a magyar munkavállalókat.
- Szakszervezeti vezető secperc alatt kirúgható.
- A kormány „üzleteiben” nem szempont a munkavállalói jogok érvényesülése.

    A Hankook, rendkívüli felmondással, simán kirúgta a Dunaújvárosi Gumigyártók Szakszervezetének vezetőjét. A Munka törvénykönyve szerint a szakszervezeti vezetők „védettek”, gyakorlatilag csak fegyelmivel tehetők utcára. A Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (VDSZ) rögtön jogi útra terelte az ügyet. Ilyen módszerrel eddig csak egy baranyai vállalkozás szabadult meg a munkavállalók érdekvédőjétől. „Ott is rögtön perre mentünk – magyarázza Székely Tamás, a VDSZ elnöke –, ugyanis rendkívül veszélyes precedenst teremthetne.” Az ügyben a bíróság mondja ki a végső szót, de hogy addig is legyen látszatja a felháborodásnak, a VDSZ több száz fős demonstrációt szervezett a Hankook gumigyártó dunaújvárosi üzeme elé.

    A tüntetés egy régi háború egyik csatája, ugyanis az említett szakszervezeti vezetőt még 2009-ben megpróbálták gyárkapun kívülre penderíteni, ám kirúgásához akkor még szükség lett volna a VDSZ hozzájárulása is, amit nem kapott meg a Hankook. Azóta azonban felpuhult a Munka törvénykönyve, gyengült a védettség, már nem kell a VDSZ egyetértése.

    Az elbocsátó szép üzenet úgy szólt, hogy Bognár Ferenc „valótlan információra hivatkozva kért és kapott engedélyt távolmaradásra a munkától”. Miközben a helyzet az, hogy a szakszervezeti vezető jogi egyetemre jár, s a tanulmányaihoz kapcsolódó szabadságigényekből kerekedett munkaügyi vita.

    A Hankook – mélyebben nem indokolva – azt állítja: tudatosan félrevezette Bognár Ferenc, és ebben az ügyben mit sem számít, hogy szakszervezeti vezető-e vagy sem. Ám a gyárban az a közvélekedés, hogy Bognárnak azért kellett mennie, mert jogot tanul, hogy hatékonyabban meg tudja védeni a szakszervezeti tagság érdekeit a gyárban. (Az utóbbi időben még egy szakszervezeti tisztviselőt elküldtek, másik négy pedig közös megegyezéssel távozott.)

    Akad máshol is furcsaság. A Tesco például 300–600 forintért cserébe bármit házhoz visz – és itt a bármi szón van a hangsúly. Ugyanis – főként a nyári időszakban – egy-egy rendelés súlyát akár mázsában is lehet mérni, mivel a tapasztalatok szerint az ügyfelek jó része „zsugorszámra” vásárol ásványvizet és üdítőt. Talán nem véletlen, hogy a tavaly márciusban startolt online üzletág esetében mindenben az angol mintát másolta a magyar leány – kivéve a munkajogi szabályozást. A kontraktusok és a munkaköri leírások nem térnek ki arra, hogy egy ember mekkora tömeget és milyen távon köteles megmozgatni. Jelen állás szerint bármekkora súlyt bármilyen magasra fel kell juttatni – miközben naponta átlagosan 500–1000 kilót mozgat meg egy beszállító. És akadnak extrém helyzetek: előfordul, hogy a „címek” 70 százalékánál nincs lift, és arra is volt példa, hogy a kilencedikre kellett felrángatni 70 kilót, mivel a felvonó „meghalt”.

    Az egyik hipermarket online üzletének esetében a nappali műszak 20 dolgozója közül 14 már ízületi (leginkább térd- és gerinc-) sérüléssel bajlódik. Akad olyan dolgozó, akit gerincsérüléssel mentő vitt el a munkahelyéről, ám munkáltatója csak négy hónap és egy ügyvédi felszólítás után ismerte el, hogy munkahelyi balesetről van szó. A dolgozók most akcióba lendültek, szakszervezetet alapítottak és kompromisszumos megoldásokkal álltak elő. Többek között azzal, hogy vagy a súlyt maximálják 60 kilóban, vagy a magassághatárban állapodjanak meg. (Az anyaországi szabályok szerint a csomagot a Tesco alapvetően a cím főbejáratáig juttatja el.) Az alkalmazottak rendeznék a belvárosi küldéseket is, mert bár a cég biztosít parkolási keretet, ez azonban nem orvosolja azt a problémát, hogy a címtől gyakran csak több száz méter távolságban lehet megállni. Vagyis: ha egy tescós tilosban parkol, a büntetését ráterhelik.

    Magyarországon azonban mintha nem volna olyan egyszerű érdeket védeni. Az online üzletág helyi vezetői előbb nyílt lázadásként értékelték az érdekképviselet megalakulását, képviselőik csak sok-sok egyeztetés után ülhettek asztalhoz a terület magyarországi igazgatójával. Aki azonban nem reagált a felvetésekre. A szakszervezet ekkor „anyaszervezetéhez”, a VDSZ-hez fordult. A VDSZ-szel már leültek a Tesco illetékesei, akik állították, nem tudták, hogy náluk szakszervezet alakult. Mindenesetre most már tudják. Székely Tamás, a VDSZ elnöke szerint a komoly terhelési problémák mellett akadnak munkavédelmi és -végzési problémák is, de pozitív tárgyalásokról számolt be – a Tesco ígérte, próbálja könnyíteni az online-os kollégák munkavégzését.

    Hogy miképp alakul a hipermarketes érdekvédelem, majd az idő eldönti, egyelőre annyi biztos, hogy az online-os munkatársakat összefogó szakszervezeti vezetőtől megvált a cég. A Munka törvénykönyve szerint a szakszervezeti vezetők gyakorlatilag csak fegyelmivel tehetők utcára – kivéve, ha közös megegyezésről szól a papír, amit alá is írtak. Ahogyan itt is történt.

    Az érdekvédelem nehézségeit vizsgálva Székely Tamás szerint nem lehet általánosítani. Merthogy a nyugati cégeknél kitapintható egyfajta szociális- és párbeszédkultúra, és a keletről jött befektetők kevésbé tolerálják az érdekvédelmet, de a szintén dél-koreai Kia szlovákiai üzemében például van kollektív szerződés. A Hankook azonban állam az államban – és sajnos a magyar kormány sem szorítja rá, hogy másképp viselkedjen. Példának okáért most egy négy bankból álló konzorcium 38 milliárd forintos hitelt nyújt a Hankooknak – és az egyik pénzintézet az állami tulajdonú Magyar Export- Import Bank. Ám a kabinetnek eszébe sem jut, hogy a kölcsön folyósításáért cserébe a munkavállaló jogainak garantálását kérte, panaszkodott Székely Tamás. Holott az MSZP-kormány idején például visszatartottak egy 180 millió forintos támogatást, mert hiányzott a kollektív szerződés.

    Azért akad némi szakszervezeti öröm is a munkavállalói ürömben, nevezetesen az érdekvédők kezdenek újraéledni – mióta az Orbán-kormány átírta a Munka törvénykönyvét, egyre többen kopogtatnak be a szakszervezetekhez. Óriási feladat, hogy ezt az elégedetlenségi hullámot meg tudják lovagolni, azaz érdemben tudják segíteni a hozájuk fordulókat.


Forrás: Vasárnapihírek.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Széthajszolt dolgozók, secperc alatt kirúgható vezetők.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector