Startlaphoz Csatlakozz!

A KDFSZ által kért adatok adhatnának hiteles alapot a következő évi bértárgyalásokhoz

Packázik a Tesco a Kúriával?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 03. szerda, 11:10

 Lejárt ugyan az augusztus végi határidő, a Tesco áruházlánc mégsem tett eleget törvényi kötelezettségének, és máig nem ismertette azokat az adatokat a szakszervezettel, amelyek kiadására a Kúria kötelezte a multinacionális céget – értesült a Magyar Nemzet.

   Mint azt korábban megírtuk, megszegte törvényben foglalt kötelezettségét a Tesco áruházlánc, amikor a legnagyobb forgalmú kereskedelmi vállalat alkalmazottait érintő, 2010–2012-es évekre vonatkozó kérdésekben nem működött együtt a dolgozókat képviselő szakszervezettel. Erről hozott nemrégiben határozatot a Kúria. Úgy tűnik azonban, a Tesco Globál Áruházak Zrt. nem törődik a felülvizsgálati bíróság nemrégiben hozott döntésével, és továbbra is megtartja magának azokat a számsorokat, amelyekből megállapítható, hogy a láncnál milyen körülmények között dolgoztatják és milyen terhelésnek teszik ki a magyar alkalmazottakat.
 
   Az információkra a második éve vár a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ), dacára annak, hogy az általa képviselt, a Tesco áruházakban dolgozó magyar munkavállalók kapcsán felmerülő adatok ismeretére a munka törvénykönyve is feljogosítja. A KDFSZ által kért adatok adhatnának hiteles alapot a következő évi bértárgyalásokhoz, illetve avatottá tehetnék az érdekvédőket a dolgozóktól érkező panaszos megkeresések kezelésében.
 
   – Tavalyelőtt kértük először, hogy a Tesco bocsássa rendelkezésre a többi között a munkavállalóknak kifizetett bérek, túlórapénzek, műszakpótlékok és egyéb, a munkavégzéshez szorosan kapcsolódó kiadások összegeit – mondta lapunknak Bubenkó Csaba, a szervezet elnöke. Megerősítette: a Tesco még nem reagált az adatkiadással kapcsolatban, helyette a szeptember elsején kinevezett országos személyzeti igazgató, Iglódi-Csató Judit bemutatkozó látogatást kezdeményezett a KDFSZ elnökével.
 
Forrás: Magyar Nemzet
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Packázik a Tesco a Kúriával?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector