Startlaphoz Csatlakozz!

Rászoruló családok és nyugdíjasokszáz forintért vehetnek egy kilós veknit

Bérletre adják a kenyeret Óbudán

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 11. csütörtök, 07:28

Bérletre ad olcsó kenyeret a Magyar Máltai Szeretetszolgálat: az októberben induló jótékonysági programban 20 szelvényes bérletet kapnak a belső-óbudai rászoruló családok és nyugdíjasok, akik száz forintért vehetnek egy kilós veknit. Hogy ki számít rászorulónak, az önkormányzat dönti el - a hajléktalanoknak nem jár bérlet, pedig örülnének neki – írja az Origo.

   Októberben indul a Mindennapi kenyerünk- jótékonysági program, aminek lényege, hogy havi bérlettel a kenyér is olcsóbb lesz a Máltai Szeretetszolgálat óbudai, pékségében.
 
  A Zápor utcai szociális pékség már két éve működik, a helyiséget az önkormányzattól kapták meg, ingyen. „Naponta egy tonna kenyeret termelünk ki, aminek 70-80 százaléka a budapesti szociális intézményekbe, hajléktalanszállókra kerül. Most közvetlen környezetünkön, a rászoruló nagycsaládosokon és nyugdíjasokon is szeretnénk segíteni" - mondta el Győri Dani Lajos, a szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke.Egy bérlettel 10 kilót
 
   Hozzátette, az MMSZ a jótékonysági program költségeinek felét állja, a másik felét három óbudai étterem havi adományaiból fedezik. Az alelnök számításai szerint az idősek heti egy-két alkalommal, a nagycsaládosok viszont naponta használnák a bérletet. A 20 szelvényes kártya fél kilónként ad kedvezményt, vagyis 10 kiló kenyeret lehet venni vele ezer forintért.
 
  A jótékonysági program keretében egyszerre 100 nagycsaládoson és nyugdíjason tud segíteni havonta az MMSZ, a megcélzott területen, Belső-Óbudán viszont közel ezer rászoruló él. Hogy ki kaphat olcsó kenyeret, azt az óbudai önkormányzat dönti el, együttműködve a családsegítő és gyermekjóléti szolgálatokkal -ők osztják ki az említett 20 szelvényes bérleteket is.
 
Nem kampány, jótékonyság
 
  Nem mindig ugyanazok járnak jól, havonta változhat, hogy kinek ítéljük meg a kedvezményt. Az sem kizárt, hogy egy család több bérletet is kap, ha tényleg szükséges - hangsúlyozta az Origónak Bús Balázs. aki nem tart attól, hogy kampányfogásnak tekintik majd az októberben induló jótékonysági akciót.
Mint mondta, folyamatosan szerveznek ilyen jellegű programokat- fél évvel ezelőtt a kerületi gyerekek reggeliztetését oldották meg, a családsegítő szolgálaton keresztül pedig napi 600 adag készételt osztanak ki a kerületben.
 
A hajléktalanoknak nem jár
 
  A kenyérbérlet nem jár a hajléktalanoknak - Bús Balázs szerint azért, ellátásuk nem kerületi feladat.
Nekik a szállókon és melegedőkön is jut napi ellátás, a máltaiak szociális péksége pedig alapvetően őket látja el ingyen kenyérrel - emlékeztetett a polgármester.
 
Ebből nem esznek
 
   „Mindennap itt csövezünk, de sosem ettünk még a máltaiak kenyeréből" - állította a barátaival a Flórián téren tanyázó Tamás. Szerinte a jó falatokat, a kenyeret a szállók állandó lakói, a "csókosok" kapják- nekik, utcán élőknek nem is jut. "A Miklós utcai szállójukról csak nagy könyörgés, majd anyázás után adtak pár doboz konzervet. Pokrócot se kapunk, azt mondták kell a bentieknek. Akkor nekünk ne kéne? Aludt már maga az utcán?" - kérdezte Tamás, aki kérdésünkre elmondta, örülne a bérletes rendszernek, de ha nem kap úgy is jó, megveszi a kiló kenyeret majdnem ugyanannyiért egy hipermarketből.
 
Forrás: Origo

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Bérletre adják a kenyeret Óbudán.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector