Startlaphoz Csatlakozz!

Szombaton a járatok fele közlekedik

A pilóták keddig meghosszabbították a sztrájkfelhívást

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 27. szombat, 12:24

 Jóllehet az Air France vezetőség már engedett a pilóták egyik fő követelésének, és visszavonta a fapados légitársaság, a Transavia európai fejlesztésének tervét, a tárgyalások a szakszervezettekkel még mindig nem értek véget, és a pilóták egyelőre jövő keddig meghosszabbították a sztrájkfelhívást. Szombaton a járatok fele fog közlekedni.

    A francia légitársaság gépeinek 48 százaléka indult el pénteken, a pilótasztrájk 12. napján, és hasonló előrejelzést adott ki a vezetőség szombatra is. A szakszervezettel a tárgyalások ugyanakkor péntek este folytatódnak a munkabeszüntetés mielőbbi befejezéséről. 

    „Az Air France szombaton a járatainak több mint felét fogja biztosítani” - közölte a vezetőség, de az előző napokkal ellentétben pontos adatokkal már nem szolgált. A sztrájk 12. napján a tárgyalások a szakszervezetekkel folytatódnak „azzal a szándékkal, hogy gyorsan célt érjünk” - olvasható a közleményben.  

    A pilóták többségi szakszervezete, az SNPL legfőbb követelését a kormány nyomására az Air France végül teljesítette: szerda este visszavonta a fapados légitársaság, a Transavia európai fejlesztéséről szóló tervét. A pilóták viszont azt is szeretnék, ha a Transavia francia részlegénél dolgozók ugyanolyan munkaszerződést és ugyanakkora fizetést kapnának, mint a közvetlenül az anyavállalat által foglalkoztatott pilóták. Ennek érdekében szerda óta folynak a tárgyalások a vezetőséggel, egyelőre eredménytelenül. 

    A pilóták ezért péntek délben a munkabeszüntetés meghosszabbításáról döntöttek, jövő keddig. Azt állítják, hogy a vezetőség a patthelyzet meghosszabbítására játszik, és időt akar nyerni ellentmondásos kommunikációval. A szakszervezetek szerint a vezetőség úgy csinál, mintha a fejlesztési terv visszavonásával megszűnt volna a munkabeszüntetés oka, és csak a pilóták akadékoskodnának tovább. 

    „Ami a Transavia franciaországi fejlesztését illeti, az igazgatótanács megerősítette, hogy arra csak a fapados modellnek megfelelő gazdaságos feltételekkel van lehetőség. Az igazgatótanács hangsúlyozta, hogy az egységes szerződés ezzel teljesen ellentétes” - áll az Air France-KLM közleményében. A szakszervezetek szerint viszont „egyetlen pilóta sem fog átmenni a Transaviához, ha új munkaszerződést kényszerítenek rá”. 

    A sztrájkot a franciák többsége nem támogatja: egy csütörtökön megjelent felmérés szerint a megkérdezettek 69 százaléka szerint nem indokolt a munkabeszüntetés.

    Az Air France Budapestre közlekedő járatai közül a Budapest Airport honlapján található információk szerint pénteken mind a három érkezőt törölték, a három induló közül pedig egyet. Szombaton azonban a 3-3 járatból egy sem közlekedik.
 
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A pilóták keddig meghosszabbították a sztrájkfelhívást.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector