Startlaphoz Csatlakozz!

„A törvény megméretett és könnyűnek találtatott”

A PDSZ a köznevelési törvény módosítását kezdeményezi

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 02. csütörtök, 18:45

A köznevelési törvény módosítását kezdeményezi a szakminiszternél a

    Mendrey László, az érdekvédelmi tömörülés elnöke csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében kifejtette: álláspontjuk szerint a módosításnak érintenie kellene a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) szervezetét, feladatát és működését, az intézményvezetők helyzetének s kinevezésüknek dilemmáit, a pedagógus életpálya szabályozását, a tankönyvellátás rendszerét. Áttekintenék a Nemzeti Pedagóguskar szerepét, tagságának kötelezőségét, a szakmunkásképzés helyzetét, a hátrányos, és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekekre valamint a speciális nevelésű igényű (sni) tanulókra vonatkozó szabályozást.

    Közlése szerint szükségesnek tartják a változtatást szakmai, érdekvédelmi okok miatt is, ezek közé sorolta az oktatást-nevelést segítő alkalmazottak bérezését, a pedagógusok munkaidejének felosztását, a kötelező továbbképzések finanszírozását, a nyelvi előkészítő évfolyamok jövőjét, a mindennapos testnevelés feltételrendszerét.

    Mendrey László szerint „a törvény megméretett, és könnyűnek találtatott”. Mint írta, ideje szakítani „a megszokott arroganciával”, és nem érdemes tovább folytatni az álegyeztetések hamis, önsorsrontó gyakorlatát sem.

    A PDSZ a szakminiszternél a törvény felülvizsgálatát és módosítását kezdeményezi, s indítványunkat eljuttatják a társszakszervezetekhez, és a parlamenti pártokhoz is, együttműködésüket és támogatásukat kérve.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A PDSZ a köznevelési törvény módosítását kezdeményezi.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector