Startlaphoz Csatlakozz!

Fenntartható demográfiai fordulatot akarnak elérni

Jön a családtámogatási akcióprogram

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 01. szombat, 09:41

Családtámogatási akcióprogramot indít a kormány, hogy a tervezett gyermekek megszülethessenek – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. Novák Katalin azt mondta: céljuk, hogy az intézkedésekkel egy fenntartható demográfiai fordulatot érjenek el.

   Négy gyermekével érkezett Gyulainé Németh Éva az Emberi Erőforrások Minisztériumának Központi Ügyfélszolgálatára. Amíg az ügyintézővel beszélgetett, gyermekei a játszósarokban rajzoltak. Az édesanya azért kereste fel az ügyfélszolgálatot, mert a legkisebb gyermeke 3 és fél éves, a közeljövőben pedig szeretne visszamenni dolgozni. „Van rá lehetőség. Akár továbbra is kaphatom a GYET-et, otthon dolgozhatok akármennyit” – fogalmazott a nő. A kormány a Családtámogatási akcióprogrammal 2015-ben újabb kedvezményekkel segíti az édesanyák munkába állását. Ennek részeként a munkáltatók további adókedvezményt kapnak, ha részmunkaidőben foglalkoztatnak kismamákat. A három vagy több gyermeket nevelő édesanyák pedig akár 5 évig is részmunkaidőben dolgozhatnak. Tavaszig újabb ezer bölcsődei férőhelyet hoznak létre, 2018-ig pedig a számuk a jelenlegi 42 ezerről 60 ezerre emelkedik.

   Emellett több, a családokat segítő támogatást is bevezetnek. Jövő júliustól a Családi Otthonteremtési Kedvezményt, azaz a korábbi szocpolt már az egygyermekes családok is kaphatják, a támogatást akár használt lakás vásárlásához vagy meglévő bővítéséhez is igénybe lehet majd venni.

   A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár azt mondta: jövőre is megőrzik az eddigi családi adókedvezményeket, sőt annak összegét a kétgyermekes családoknál 2016 és 2019 között megduplázzák. Emellett januártól bevezetik a házassági adókedvezményt, ami 2 év alatt összesen akár 120 ezer forint is lehet. A cél az, hogy megálljon a népesség fogyása, és több gyermek szülessen.

   Ahhoz, hogy a fenntartható demográfiai fordulatot elérjük, a vágyott gyermekek születését kell elérnünk. Tehát az a célunk, hogy minden vágyott gyermek megszülessen Magyarországon – hangsúlyozta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

   Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió reggeli műsorában azt mondta, a jövő évi költségvetéssel a kormány azt a politikát folytatja, amely az elmúlt négy évben visszaállította a gazdaságot egy biztató és reményteljes pályára.

   „Gazdasági növekedés lesz, a munkanélküliség csökken - tegnapi adatok ismét ezt mutatják -, egyre többen fognak dolgozni, a családok pénzügyi helyzete javulni fog, a nyugdíjakat sikerül megvédenünk a 2015-ös évben is, sőt a családok támogatását növelni is tudjuk” – fogalmazott a kormányfő.

   Orbán Viktor hozzátette: a bankok elszámoltatásának köszönhetően jövőre több százezer családnak csökkennek majd jelentősen a pénzügyi terhei.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Jön a családtámogatási akcióprogram.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector