Startlaphoz Csatlakozz!

Öt évre adnák ki az engedélyeket, amit vizsgához kötnének

Szigorúbb feltételekkel lehetne csak taxizni

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 06. csütörtök, 13:23

Több ponton is szigorítaná a taxizás feltételeit a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) új, országos rendelettervezete. A most készülő szabályozás szerint öt évre adnák ki az engedélyeket, amit vizsgához kötnének – tudta meg a Népszava.

  A taxisok elégedetlenek, hiszen ha a tervezet elfogadásra kerül, a következő évben csupán a rendeletben meghatározott korú és méretű autókkal vehetnek csak részt a személyszállításban, a szabályozás ugyanis hét évben határozná meg a járművek felső korhatárát, az ennél öregebb kocsikat le kellene cserélni.
 
   Farkas Zsolt, a Taxi Gépkocsivezetők Független Szakszervezetének elnöke szerint ez azért sem életképes, mert a gépkocsik állapota nem a koruktól, hanem a karbantartástól függ: több 10-12 éves, ám kifogástalan műszaki állapotú taxi is üzemel.
 
   Emellett az sem biztos, hogy új, fiatalabb autókra lenne pénze a taxisoknak. Mindennek hatására az NFM valamelyest enyhített a szabályozáson, a korhatárt 10 évre emelte, ám Farkas szerint még így sem biztos, hogy például a vidéki taxisok gazdaságosan tudnának üzemelni.
 
   Metál Zoltán, az Országos Taxi Szövetség elnöke úgy véli, a rendeletben az is kifogásolható, hogy abban nincs is megemlítve, hogy azokat a sofőröket, akik bizonyítottan kárt okoztak az utasoknak, eltiltsák a taxizástól.
 
  A szakszervezetek a tervezet azon részét is túl szigorúnak tartják, amely korlátozná a taxisok működési területét: ennek értelmében ugyanis a sofőr csak ott vehetne fel utast, amely területre az engedélye szól.
 
  „Ha egy adott városban dolgozó taxis elvisz máshová egy utast, és nincs a célállomásra szóló engedélye, üresen kell visszajönnie” - hangsúlyozta Farkas.
 
  A rendelettervezettel kapcsolatban az NFM közleményben jelezte, hogy az egyeztetések még zajlanak, az előkészítő munka várhatóan november végére zárulhat le, a szabályozás végleges tartalmáról és a hatályba léptetésről csak ezután döntenek.

Forrás: Népszava

 
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Szigorúbb feltételekkel lehetne csak taxizni.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector