Startlaphoz Csatlakozz!

190 millió euro hazautalt munkajövedelem

Dőlt a pénz az EU-ból és a külföldön dolgozóktól

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 16. hétfő, 15:53

A fizetési mérleg többlete csökkent decemberben, a tőkemérleg többlete viszont az uniós pénzeknek köszönhetően nagyot ugrott – tudta meg a Privátbankár.

Dőlt a pénz az EU-tól
 
  A fizetési mérleg decemberi többlete 370 millió euróra csökkent az előző havi 607 millióról, de az uniós támogatások növekedése jóvoltából a folyó és a tőkemérleg együttes egyenlegéből számolt külfölddel szembeni finanszírozási képesség 1,139 milliárd euró többletet mutatott a novemberi 967 millió eurót követően - derül ki a Magyar Nemzeti Bank adataiból.
 


   Az Európai Unióból decemberben beáramlott tőke összértéke 769 millió eurót tett ki, több mint dupláját a novemberi 359, és az októberi 372 millió eurónak.
 
   A fizetési mérlegben az áruforgalmi exporttöbblet a novemberinél 294 millió euróval kisebb, 240 millió euró volt a múlt év utolsó hónapjában. A szolgáltatásokon belül az idegenforgalmi bevételek és kiadások gyakorlatilag az előző havival megegyezően alakultak, a többi szolgáltatás egyenlege azonban 40 millió euróval kisebb lett az előző havinál.
 
Szépen jönnek haza a külföldi fizetések
 
  A jövedelmek átutalásában alig történt érdemi mozgás, decemberben mind a munkavállalói jövedelmek hazautalása, mind a befektetések jövedelmeinek repatriálása nagyjából az előző két hónappal azonos módon alakult.
 


   A hazautalt munkajövedelmek nettó értéke tavaly a negyedik negyedév minden hónapjában 190 millió eurót valamivel meghaladó összeget tett ki, a működőtőke befektetésekhez kapcsolódó profitrepatriálás összege havonta 370 millió euró, míg a portfólióbefektetések után a jövedelmek 170 millió euró körüliek voltak a tavalyi negyedik negyedévben.
 
Forrás: Privátbankár

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Dőlt a pénz az EU-ból és a külföldön dolgozóktól.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector