Startlaphoz Csatlakozz!

Hamarosan ezer ember négy hónapos szakmai képzése kezdődik meg

Elkészült a „Híd a munka világába” foglalkoztatási szövetkezet rendszerének alapmodellje

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 09. csütörtök, 13:23

Elkészült a hátrányos helyzetű emberek ezreinek felzárkóztatását célzó, Híd a munka világába elnevezésű projekt foglalkoztatási szövetkezeti rendszerének alapmodellje - közölte a projektiroda.

    Kiemelték: a projekt feladata, hogy Magyarországon létrejöjjön és megkezdje tevékenységét egy új szociális gazdasági szereplő, a foglalkoztatási szövetkezet. Ennek tagjai azok a roma emberek, akik szeretnének kitörni az elszigeteltségből, a családjukat munkájukból eltartani. A projekt keretében megalakult foglalkoztatási szövetkezet egyrészt a tagok, vagyis a leendő munkavállalók foglalkoztathatósága feltételeinek megteremtésével, másrészt munkaerő-szervezéssel foglalkozik.

    A közlemény szerint a program keretében eddig 1300 ember vett részt szociális gazdasági képzésen, s hamarosan ezer ember négy hónapos szakmai képzése kezdődik meg.

    A projektiroda tájékoztatása szerint a szövetkezet országos hálózatának és infrastruktúrájának kiépítése is a végéhez közeledik. Az ország több régiójában felvették a kapcsolatot elsősorban a mezőgazdaságban és az építőiparban dolgozó munkaadókkal, de ezen felül is már számos, a roma foglalkoztatási szövetkezettel együttműködni kész munkaadó jelentkezett. Az elkövetkező hónapokban pedig az ország minden régiójában munkaadói workshopok keretében ismerhetik meg az érdeklődő vállalatok, vállalkozások a foglalkoztatási szövetkezet előnyeit - tették hozzá.

    Felidézték azt is, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) monitoring ellenőrzést végzett a projektnél, a 150 vizsgált tételből kettőnél talált szabálytalansági gyanút, amelyek kapcsán további vizsgálatot folytat. Az ellenőrzéshez kapcsolódóan - a Balog Zoltán miniszter által megfogalmazott felkérésnek megfelelően - javaslatot tesz a projektszervezet átalakítására, és üdvözli a felügyeleti rendszer átalakulását a hatékonyság és átláthatóság érdekében - olvasható a közleményben.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Elkészült a „Híd a munka világába” foglalkoztatási szövetkezet rendszerének alapmodellje.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector