Startlaphoz Csatlakozz!

Még mindig nagyon kevesen dolgoznak részmunkaidőben

Nem készülünk fel a munkahely elvesztésére és az álláskeresés idejére

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 05. kedd, 10:52


Bár a legalább szakiskolai végzettséggel rendelkező, magukat munkanélküliként vagy alulfoglalkoztatottként leíró magyar állampolgárok egyharmada először van munka nélkül, új munkahelyet már legalább 15 hónapja keresnek – derül ki a BNP Paribas Cardif és a Scale Research által elvégzett felmérésből.


   Jellemzően 3–5 helyen dolgoztak eddig, és jelentős részük maga kezdeményezte a munkaviszony megszűnését (21%, a diplomásoknál 27%). A döntő ok általában a kevés fizetés volt (31%).

  Csak 16 százalékuk készült arra, hogy esetleg munkanélküli lesz; náluk ez a felkészülés főleg a más munkalehetőségek figyelését és pénz megtakarítását jelentette.

  Kiderült az is, hogy még mindig nagyon kevesen dolgoznak részmunkaidőben, mindössze a foglalkoztatottak hozzávetőlegesen 6,7 százaléka tevékenykedik így. Ezzel szemben az uniós átlag ennek majdnem a háromszorosa. Leginkább a 30–39 év közötti nők dolgoznának ekképpen, ami érthető is, ha a családalapítási szokásokat figyelembe vesszük. Az ingázás sem kedvelt: napi kétszer egy órát még egész sokan (75 százalék) utaznának egy új munkahelyre, kétszer másfél órát azonban már csak 28 százalék.

  A fiatalok inkább hajlandóak egy munka kedvéért utazni, de családalapítás után már kevésbé rugalmasak.
 
Forrás: Metropol

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nem készülünk fel a munkahely elvesztésére és az álláskeresés idejére.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector