Startlaphoz Csatlakozz!

A költségcsökkentésre nem lehet megoldás a buszágazat kiszervezése

EKSZ: a BKV-nál nem dolgoznak tizenháromezren, így nincs szükség elbocsátásokra

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 15. péntek, 12:38

Varga Mihály nem ismeri a számokat, mert a BKV-nál nem dolgoznak tizenháromezren, így nincs szükség elbocsátásokra – mondta a Hír TV Magyarország élőben című műsorában az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke.

   Nemes Gábor hozzátette: a nemzetgazdasági miniszter véleményével ellentétben a költségcsökkentésre nem lehet megoldás a buszágazat kiszervezése. Varga Mihály a héten az Origónak adott interjújában beszélt a BKV átalakításáról. A nemzetgazdasági miniszter szerint újra kell gondolni az intézményrendszer nagyságát, mivel a járatkiszervezések sem állították meg a létszámnövekedést.
 
   – Mint látjuk, az elmúlt időszakban megkezdődött egyfajta kiszervezés. Az autóbuszvonalak egy részét már kiszervezték, de most úgy tűnik, hogy leáll ez a folyamat. Pontosan azért állították le ezt a folyamatot, mert sokkal többe kerül. Tehát amikor mint belső szolgáltató közvetlenül végzi ezt a szolgáltatást a tulajdonos egyik cége, jelen esetben a BKV, ez egy sokkal gazdaságosabb megoldás; és a tapasztalataink azt mutatják, hogy az elmúlt években történt kiszervezések megnehezítették ennek a szolgáltatásnak a finanszírozását – mondta Nemes Gábor.

Csekély támogatás a BKV-nak

  Mindössze 18 milliárd forint állami támogatást kapna 2016-ban a fővárosi tömegközlekedés – ez derül ki a központi költségvetési javaslatból a Magyar Nemzet szerint. A lap azt írja: a negyedével csökkentett támogatás drasztikus járatritkítást eredményezne, és csődbe is vihetné a jelenleg nyereséges önkormányzati céget. Tarlós István főpolgármester azt mondta: nem tekinti véglegesnek a javaslatot. Az állam idén és tavaly is huszonnégymilliárd forinttal támogatta a fővárosi közösségi közlekedést.
Forrás: mno.hu
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - EKSZ: a BKV-nál nem dolgoznak tizenháromezren, így nincs szükség elbocsátásokra.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector