Startlaphoz Csatlakozz!

A kerékpárosok kevésbé stresszesek

Jelentős a kapcsolat az ingázás és a kiégés között.

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 02. kedd, 17:17

 Emiatt pedig még a munkádat is sem tudod olyan hatékonyan végezni. Kanadai kutatók 1942 – 17 és 69 év közötti – ingázó adatait elemezték egy szellemi-egészségügyi felmérés során. Mindegy volt, hogy autóval, busszal, metróval vagy kerékpárral mentek a vizsgált emberek munkába, azok a tulajdonságok, amik összekapcsolták őket: az érzelmi kiégés, a stressz, és az, hogy mennyire érezték hatékonynak magukat a munkában – olvasható a Blikk összeállításában.

  Azok az emberek, akik kocsival utaztak egy nagyobb városba, sokkal stresszesebbek voltak, mint azok az ingázók, akik vidékről, vagy valamelyik külvárosból jártak be.

  A kutatók azt is megfigyelték, hogy azok, akik hosszú ideig utaztak tömegközlekedéssel a munkahelyükre, kevésbé érezték hatékonynak magunkat a munkahelyükön. Azonban az ellenkezője volt igaz abban az esetben, amikor valaki vonattal járt be dolgozni. Ráadásul a kerékpárosok, akik csendesebb utcákat használtak a munkahelyük megközelítéséhez, még kevésbé voltak stresszesek.

  A tanulmány azt is megállapította, hogy az ingázás hossza is növelheti a kiégés kockázatát. Aki 20 percnél többet utazik, annál jelentősen megnő ennek esélye. Aki pedig 35 percnél is többet, az nem tudja olyan hatékonyan végezni a munkáját, mint nem ingázó társai.
 
Forrás: Blikk

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Jelentős a kapcsolat az ingázás és a kiégés között..
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector