Startlaphoz Csatlakozz!

A helyi munkavállalók is jól járnak

A bevándorlók nem elveszik, hanem hozzák a munkahelyeket

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 05. péntek, 13:36

A magyar politikai vezetés számára rendkívül tanulságos tanulmány jelent meg a bevándorlásról, ami egészen konkrétan arra a következtetésre jut, hogy a bevándorlók munkahelyeket teremtenek. Méghozzá többet, mint ahányan jönnek! Sőt, emellett emelik a helyi bérszínvonalat is, vagyis a helyi munkavállalók is jól járnak a bevándorlással – írja a Portfolio.hu.

  Minden egyes bevándorló 1,2 munkahelyet teremt, amit ráadásul többnyire a helyiek töltenek be- állítja amerikai adatokon végzett empirikus kutatására hivatkozva Gihoon Hong és John McLaren, akik az Indiana University és a University of Virginia kutatói.
 
   Tanulmányukban arra fókuszáltak, hogy a bevándorlók megérkezésével, illetve az ő általuk megnövelt kereslettel, miként változik meg a vállalatok munkakereslete az adott térségben. A korábbi kutatásokkal szemben így a bevándorlással kapcsolatos kérdéseknek már nem csak azt a részét tárták fel, hogy miként alakul a munkaerőkínálat a bevándorlás hatására, hanem a többi - igen fontos - visszaható tényezőt is.

  Többek között azt találták az amerikai statisztikai hivatal húsz évet lefedő adatbázisára támaszkodva, hogy a bevándorlók által keltett kereslet növeli a helyi béreket (kompenzálva a megnövekedett munkaerőkínálat okozta ellentétes hatást), ráadásul szélesebb körű szolgáltatások megjelenéséhez vezet - ami tehát a helyiek szempontjából is kedvező.

  Eredményeik szerint a legtöbb új munkahelyet a szolgáltatószektorban hozzák létre, illetve a béreket is leginkább itt támogatja a jelenség. Sőt, azt is észrevették, hogy amikor egy városba bevándorlók érkeznek, akkor az sokszor a "natív" munkásokat is odavonzza, ami kedvező jelenségnek tekinthető. Ezért így szerintük a társadalom egésze számára is kívánatosnak tekinthető a bevándorlás.
 
Forrás: Portfolio

 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A bevándorlók nem elveszik, hanem hozzák a munkahelyeket.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector