Startlaphoz Csatlakozz!

Durva szakadék Budapesten

A Ferencvárosban él a legtöbb munkanélküli

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 07. vasárnap, 08:35

Bár Budapest munkanélküliségi rátája sokkal jobb az országos átlagnál, a kerületek között óriási eltérések vannak. A budai kerületekben alig vannak munkanélküliek. A Ferencváros azonban az országos átlagnál is rosszabbul áll – írja a vs.hu.

   A munkanélküliségi, foglalkoztatottsági adatok az elmúlt években mindannyiszor jobbak lettek az összesített adatok szerint. (Ez részben a közfoglalkoztatással is magyarázható, de a közmunkaprogram hatásaitól most eltekintünk.) A hivatalos – április végi – tényadatok szerint a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat által mért országos munkanélküliségi ráta (hivatalos nevén relatív munkanélküliségi mutató) azonban alig változott. Idén áprilisban 6 százalékos volt, ez lényegében megegyezik a tavaly áprilisi 5,95 százalékos adattal, valamint a múlt év egészében mért 6,05 százalékkal.
 
  Az országon belül azonban jelentős a szóródás, vannak olyan megyék – például Borsod-Abaúj-Zemplén vagy Nógrád –, amelyek a legfrissebb adatok szerint két számjegyű rátával rendelkeznek, míg Győr-Moson-Sopron 2 százalék alatti mutatót ért el. Szintén kedvezőnek számít országos szinten a budapesti adat: idén áprilisban 3,16 százalékos munkanélküliségi rátája volt a fővárosnak, amely lényegében fele az országos átlagnak. (Tavaly áprilishoz képest egyébként valamivel rosszabb a legfrissebb budapesti érték, mivel akkor 3 százalék alatt volt a mutató.
 
  A főváros jó eredménye nem meglepő, ugyanis mindig kedvező eredményeket ért el az országos szinthez képest. A Buksza viszont arra volt kíváncsi, hogy a fővároson belül, a kerületek munkanélküliségi rátája hogyan alakult. Az összevetésből kiderül, hogy jelentősek a különbségek.
 

  Ahogy a grafikonon is látszik, a gazdag kerületeknek tartott XII., II. és I. kerületekben a legjobb a helyzet, valamennyi városrészben 2 százalék alatti volt a ráta. Ugyanakkor a kerületek rangsorát záró Ferencváros (IX. kerület) rátája az országos átlagnál is rosszabb (6,62 százalékos). Bár a Józsefváros az 5 százalékot meghaladó értékével jobb az országos átlagnál, a budapesti versenyben ez csak a második leggyengébb érték.
 
Forrás: vs.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Ferencvárosban él a legtöbb munkanélküli .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector