Startlaphoz Csatlakozz!

A tárgyalások kudarcba fulladtak

Sztrájkra készülnek a Lufthansánál

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 22. hétfő, 17:02
 
Sztrájk készülődik a Lufthansánál, miután a tárgyalások kudarcba fulladtak a vállalat és a hajózó személyzet között a bérekről és a nyugdíjakról - közölték a szakszervezetek. Egy sztrájk soha sem jön jól a légitársaságoknak, hiszen járatokat kell leállítani sokszor miatta, a forgalmas nyári időszakban pedig különösen fájdalmas lehet – írja a Portfolio.

  Nem folytatja a tárgyalásokat a Lufthansa hajózó személyzetének szakszervezete a társasággal, miután a fizetésekről és nyugdíjakról folytatott megbeszélések során nem közeledtek az álláspontok. Emiatt egyre valószínűbb a sztrájk, amiről ma közölhetnek részleteket - írja a Reuters.

  Eközben a Lufthansa arra készül, hogy visszaül a tárgyalóasztalhoz a hajózó személyzet szakszervezetével. Jelenleg különböző csoportokkal folytat tárgyalásokat annak érdekében, hogy költségeket csökkentsenek és így versenyképesebbek legyenek a diszkont légitársaságokkal és a közel-keleti versenytársakkal.

  A légitársaságoknál komoly következményekkel járnak a sztrájkok, ugyanis járatokat kell törölni sokszor, ami jelentős pluszköltségeket ró a vállalatokra. Különösen fájdalmas lehet egy sztrájk nyáron, ami a legforgalmasabb időszak a légitársaságoknak a nyaralási szezon miatt. A Lufthansánál tavaly is többször sztrájkoltak a pilóták, ami sokba került a német légitársaságnak.

Az első negyedév nyereséges volt a Lufthansánál, ami azonban egy egyszeri tételnek volt betudható: annak, hogy a tervezettnél korában átváltotta a JetBlue-kötvényeit. A cég a diszkont légitársaságok által diktált erős verseny miatt szenved, valamint attól, hogy az erős légiközlekedési szakszervezetek miatt nehézkes a költségcsökkentés.
 
Forrás: portfolio.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Sztrájkra készülnek a Lufthansánál.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector