Startlaphoz Csatlakozz!

Szakmai tudásra, egyetemi, főiskolai végzettségre van szükség

Az érettségi önmagában sokszor kevés az elhelyezkedéshez

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 23. kedd, 08:20

 A Bosch, a Takata, a Sanmina is fogadja a szakképzett fiatalokat. Azoknak könnyebb az érettségi után elhelyezkedni, akik szakmát is tanultak az elméleti tárgyak mellett. A leghamarabb a hiányszakmát tanulók találnak munkát – írja a minap.hu.

  Több, mint kétezren végeznek a miskolci középiskolákban ebben a hónapban. Elhelyezkedni azok tudnak könnyebben, akiknek a középiskolája valamelyik nagyvállalattal szerződést kötött.
 
  – Az Andrássy Gyula Szakközépiskolában végeztem a gyártósori gépbeállító szakmunkásképzőjében. A Boschban helyezkedtem el, gépbeállítóként fogok dolgozni. Most még betanulásunk van, a három hónap próbaidő alatt megtanuljuk, hogy mi a fortéja ennek a munkának – mondta Vencel Viktor. 
 
  A Bosch mellett a Takatánál, a környező vegyiüzemeknél, és a vállalkozásoknál is szívesen vállalnak munkát a volt diákok.
 
  – Több kisebb nagyobb vállalkozás is fölveszi az itt végzett diákjainkat. Az érettségi után a fiatalok kisebb része megy dolgozni, itt jellemzően már egy kialakított karrierterv birtokában választják a lehetőséget, többnyire sokszor saját vállalkozásnál – nyilatkozta Kovács János, az Andrássy Gyula Szakközépiskola igazgatója. 
 
  A fiatalok elhelyezkedési esélye attól is függ, hogy milyen szakmát tanultak.
 
  – Vannak sajnos olyan területek, ahol az elhelyezkedés nehéz, vagy legalább is nem azonnali lehetőségeket biztosít. Ennek kapcsán én azt gondolnám helyesnek, hogy mindenki próbálja a kamara által közzétett szakmai jegyzéket tanulmányozni, ami egy erős munkaerőpiaci felmérésen alapul, és jelzi a hiányszakmákat is – mondta Bihall Tamás, a BOKIK elnöke.
 
  A Kamara elnöke hozzátette, hogy az érettségi önmagában sokszor kevés az elhelyezkedéshez. Konkrét szakmai tudásra, vagy egyetemi, főiskolai végzettségre van szükség a munkaerő piacra való belépéshez.

Forrás: minap.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az érettségi önmagában sokszor kevés az elhelyezkedéshez.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector