Startlaphoz Csatlakozz!

Bárány Balázs „szövevényes kapcsolatokról” beszél

Ügyészségi vizsgálatot kért a VDSzSZ Szolidaritás alelnöke

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 23. kedd, 13:18


Az ügyészséghez fordult Bárány Balázs, a VDSzSz (Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete) Szolidaritás érdekvédelmi alelnöke, hogy vizsgálja meg a VDSzSz és a Liga Szakszervezetek, valamint különböző alapítványok között fennálló gazdasági kapcsolatokat. Az érdekvédelmi alelnök a szakszervezetek.hu megkeresésére nem kívánta részletesebben kifejteni, milyen gyanúval kereste meg a vádhatóságot, mondván, hogy a VDSzSz honlapján fellelhető bejelentése „a tagságnak, és nem a világnak szól”.

A VDSzSz Szolidaritás elnökségének június közepén tartott ülésén Bárány Balázs tájékoztatta elnökségük tagjait arról, hogy elnöki jogkörében eljárva áttekintette a VDSzSz Szolidaritás gazdasági helyzetét, és több levélben is megkereste Gaskó Istvánt a VDSzSz volt elnökét, hogy „rendezzék soraikat”. Mivel nem sok sikerrel járt – ahogy fogalmazott – „kénytelen volt felkérni” a VDSzSz Számvizsgáló Bizottságát, hogy visszamenőlegesen, tételesen ellenőrizze a szakszervezet gazdálkodását 2008-tól mostanáig – mondja el az érdekvédelmi alelnök a VDSzSz honlapjára feltett videóban.

Bárány Balázs ezeken felül bejelentette, hogy – mivel a VDSzSZ-ben nem áll rendelkezésre kellő kapacitás a különböző, szövevényes kapcsolatrendszerek feltárására – az ügyészséghez fordult, hogy vizsgálja meg a VDSzSz gazdálkodását. Mint elmondta, a Munka Világa Alapítvány, a VDSZSZ, a Liga Szakszervezetek, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány és a Liga Akadémia Alapítvány közötti kapcsolatok feltárását várja az ügyészségtől. Reményei szerint ez a vizsgálat segíti a VDSzSz-t abban, hogy anyagi stabilitását tovább erősítse, a kintlévőségeire pedig megfelelő biztosítékokkal rendelkezzen mindaddig, amíg azok nem térülnek meg – tette hozzá.

A VDDSzSz Szolidaritás elnöksége a belső vizsgálat elindítását, illetve az ügyészség megkeresését is tudomásul vette, illetve támogatta – jelentette ki Bárány Balázs, hozzátéve, hogy indítványára két ellenszavazat érkezett.

Utalt az újra kiírt elnökválasztásra is, amikor azt mondta: július 9-e után jóval kevesebb energiát kell majd fordítaniuk a belső ügyeik rendezésére. A május 8-ai tisztújításon ugyanis az addigi elnök Gaskó István egyedüli jelöltként csupán a voksok 37 százalékát szerezte meg. Gaskó a múlt héten azt nyilatkozta, hogy „rasszista, antiszemita, Jobbikhoz köthető emberek szervezkedése” áll amögött, hogy májusban nem választották újra az érdekvédelmi szervezet elnökévé. A VDSzSz Szolidaritás visszautasította a vádakat, Bárány Balázs pedig azt javasolta Gaskónak, hogy keressen pszichiátert. A szakszervezetek.hu kérdésére csupán annyit mondott, hogy „a VDSzSz meg fogja tenni Gaskóval szemben, amit ilyenkor tenni kell”.

A videó itt tekinthető meg, a vizsgálatok megindításáról szóló rész 2:30-tól. kezdődik.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Ügyészségi vizsgálatot kért a VDSzSZ Szolidaritás alelnöke.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector