Startlaphoz Csatlakozz!

SMS-ben köszönt el a konyhai személyzet

Vészes munkaerőhiány van a Balatonnál

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 24. szerda, 09:34

 Borúlátásba fordult a balatoni vendégvárók hangulata két remek júniusi hétvége után; kedden csak a víz volt 20 fokos, a levegő annyi sem és vigasztalanul esett – írja a sonline.hu.

  Az elmúlt hétvégén – mivel jó előre jelezték a szakemberek a hűvös időt – lényegesen kevesebb volt a turista, olyan partmenti büfét is láttunk, amelyik ki se nyitott. Még egyetlen szezonban sem jelentett ekkora gondot a megfelelő munkaerő biztosítása – ebben több balatoni szállodás és éttermes is egyetért. Lehet, hogy már a takarítók is Ausztriában vannak? Az egyik vendéglátós nettó százezer forintért sem kap takarítót régóta – miközben sok az álláskereső most is akár a siófoki, akár a boglári régióban –, egy másik éttermes pedig azt állította: eddig a szakképzett konyhai dolgozókat „vadászták”, lassan azonban bármilyen képzettségűnek örülnének. A napokban a teljes személyzete hagyta ugyanis faképnél; bepácoltak este ötven kiló húst, azután reggel már csak egy sms-üzenet fogadta: „Ausztriába mentünk”. A veol.hu írta meg nemrég, hogy jobb híján néhány napos gyorstalpalón tanítják meg diákoknak a pincérkedés alapjait.
 
Füreden csendespihenő van délutánonként

  A közterületi alkoholfogyasztás büntetése a szórakozónegyedben továbbra is vitatéma Siófokon. A cél a buliturizmus féken tartása, visszaszorítása, annak jegyében, hogy „mindent azért Siófokon se szabad”. Ehhez képest a túlparti Balatonfüreden egész nyáron dél és 15 óra között csendespihenő van, rendeletileg tilos a hangos, kellemetlen, vagy zavaró hatást keltő berendezések üzemeltetése; vagyis az építési, bontási tevékenység mellett például a fűnyírás is. Balatonalmádiban 22 és 23 óra között csak akusztikus hangszerek alkalmazásával lehet zenét szolgáltatni, 23 óra után úgy sem. Egy-egy rendezvény esetében ez alól a polgármester adhat felmentést. E téren a csúcs alighanem a törteli rendelet, még ha nem is Balaton-parti: a Pest megyei településen megelégelték a többnapos házibulikat és ezentúl a kerti partikat is be kell jelenteni, méghozzá 15 nappal előtte és csak éjfélig tarthatnak ezek a bulik. Aki házi mulatságot rendezne, az kap a városházán egy nyomtatványt, s ki kell töltenie, hogy hány személy vesz részt, mikor kezdődik, mikor lesz vége, valamint azt, hogy mi a „szórakoztató elem”.
 
Forrás: sonline.hu
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Vészes munkaerőhiány van a Balatonnál.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector