Startlaphoz Csatlakozz!

Randstad Award:

A magyarok a közösségi oldalakon keresnek állást

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 24. szerda, 10:56

Magyarországon az álláskeresők 75 százaléka látogatja a közösségi oldalakat kifejezetten azért, hogy új munkát találjon, ami a Randstad Award globális kutatása alapján a legmagasabb arány a világon.

   A 23 országot és a világgazdaság háromnegyedét lefedő, reprezentatív felmérés szerint világszerte átlagosan csak minden második álláskereső használja ezeket a portálokat munkaszerzésre. Japánban mindössze 26, az USA-ban pedig 34 százalék tesz így, de Németországban is csak az álláskeresők fele lép be a közösségi oldalakra új munka reményében.

   A kutatás eredményei azt tükrözik, hogy globális szinten és Magyarországon egyaránt a Facebookot választja a legtöbb álláskereső. Az MTI-hez kedden eljuttatott közlemény idézi Baja Sándort, a Randstad Hungary munkaerő-piaci szolgáltató cég ügyvezető igazgatóját, aki ismertette: a LinkedInre tízből csak egy álláskereső lép be Magyarországon, blogokat ugyanakkor minden ötödik ember olvas álláskeresés céljából.

   A felmérés rámutatott továbbá arra, hogy az alkalmazottak gyakran cserélik munkahelyüket, a munkavállalók 23 százaléka váltott munkahelyet az elmúlt egy évben, és 22 százalék tervezi, hogy másik állást keres a következő évben. Az új álláskeresők válaszai alapján a munkavállaló leggyakrabban azért vált, mert túl alacsonynak tartja a fizetését, ezt a plusz juttatások elmaradása, illetve a karrierlehetőségek hiánya követi.

  A kutatásból kiderül az is, hogy az alkalmazottak számára - munkahelyük megtartásakor - a munka és a magánélet közötti egyensúly, valamint a rugalmas munkavégzés a legfontosabb, ezt követi a közvetlen felettessel való kapcsolat.

  A Magyarországon több mint 7000 potenciális munkavállaló megkérdezésével zajló felmérés szerint a magyar férfiak az autóiparban, a nők legszívesebben szolgáltató vállalatoknál, az FMCG (napi fogyasztási cikkek) vállalatoknál vagy a gyógyszeriparban dolgoznának.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A magyarok a közösségi oldalakon keresnek állást.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector