Startlaphoz Csatlakozz!

Az Európai Ifjúsági Fórum és az ETUC Ifjúsági Bizottság közös fóruma

Teremtsünk minőségi munkahelyeket a fiataloknak

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 30. kedd, 07:56

 Közös ifjúsági fórumot rendezett két releváns európai ifjúsági szervezet, az Európai Ifjúsági Fórum és az ETUC Ifjúsági Bizottsága. A téma rendkívül aktuális: mit, hogyan és mikor kell tenni annak érdekében, hogy elkezdődjön végre a minőségi munkahelyek megteremtése a fiatalok részére?

  A fórum kezdetén Johanna Nyman, az Európai Ifjúsági Fórum elnöke és Salvatore Marra, az ETUC Ifjúsági Bizottságának elnöke köszöntötte a résztvevőket.
 
  Johanna Nyman kiemelte, hogy bár az utóbbi években kiemelt helyen szerepelt az ifjúsági munkanélküliség és ezzel kapcsolatban a munkahelyteremtés kérdése, igazi megoldást nem találtak a problémára. Amit az elmúlt évek tapasztalatai biztosan megmutattak az az, hogy egyetlen intézkedéssel – mint például az Ifjúsági Garancia Program bevezetése – nem lehet megoldani ezt a problémát, hanem egy komplex intézkedéscsomagra van szükség. A fiatalokat a munkaerőpiacon továbbra is nagyon sok hátrányos megkülönböztetés éri.
 
  Salvatore Marra köszöntőjében megköszönte az Európai Ifjúsági Fórumnak az együttműködést, amely az elmúlt években megerősödött a két szervezet között. Kiemelte, hogy a fiatalok körében tapasztalható tömeges munkanélküliség a rossz nemzeti gyakorlatokra is visszavezethető. A munkaerő-piaci átalakítások hibás irányt vettek, ezért azokat meg kell fordítani, javítani kell a fiatalok helyzetét, hogy azok ismét a társadalom hasznos tagjainak érezhessék magukat. Míg minket neveznek ez Erasmus-generációnak, akik sokkal mobilabbak, addig az Európa Parlamenti választásokon való alacsony részvételünk az EU-ban való hitünk megroppanását is mutatja.
 
  George Dassis, az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EESC) Munkavállalói Csoportjának elnökeköszöntőjében elmondta, mindig öröm számukra fiatalokat köszönteni az EESC épületében és segíteni a munkájukat. Az ifjúság már nem tudja, de az ő generációja még emlékszik, s érti milyen nagy eredmény békében élni és élvezni az európai integráció, a közös fejlődés eredményeit. Felhívta a figyelmet arra, hogy milyen nehéz volt kialakítani annak idején az európai integráció intézményeit, köztük az EESC-t, amely egy konzultatív testület az Európai Bizottság mellett. Manapság még inkább szükség van/lenne ezekre a közös fejlődéshez vezető döntésekre, hogy jobbá tegyük a fiatal generációk helyzetét. Az EESC már Barosso-t is figyelmeztette, hogy például az Ifjúsági Garancia bevezetésére szánt költségvetési keret – akkori javaslat szerint 5 milliárd euro, később ezt 8 milliárdra emelték – meg sem közelíti a bevezetéshez szükséges tényleges összeget. Figyelmünkbe ajánlotta az EESC további ajánlásait is.
 
 
1. panel – Minőségi munkahelyeket mindenkinek
 
 Veronica Nilsson, az ETUC konföderációs titkáramoderálta az első panelbeszélgetést. Bevezetőjében elmondta, az ETUC már régóta foglalkozik a minőségi munkahelyek kérdésével. Kiemelte, hogy a munkaerőpiac változásainak – strukturális reformok, megszorítások, elbocsátások, stb. – hatásait leginkább a fiatalok érzik. Az Európa-szerte mintegy öt millió munkanélküli fiatalnak azonnali intézkedésekre van szüksége. A minőségi munkahelyek teremtése létfontosságú a fiatal generációs számára. Az a feltételezés, hogy az oktatás és képzés reformja önmagában megoldást jelentene a problémára hibás megközelítésnek bizonyult, más irányú intézkedésekre van szükség.
 
  Romana Tomc (Európai Néppárt - EPP)elmondta, nagyon támogatják a Juncker-terv bevezetését, ami az alapköve lehet a gazdaság fejlesztésének és a munkahelyteremtésnek. Tenni kell azért, hogy ezek a munkahelyek minőségi munkahelyek legyenek, ugyanakkor elsősorban magára a munkahelyek megteremtésére kell koncentrálni. Véleménye szerint komoly problémát okoz az oktatás és a munkaerő-piaci igények közötti eltérés. Először talán ezügyben kellene lépni, hogy ne fordulhasson elő az, hogy nagymértékű ifjúsági munkanélküliség mellett vannak munkáltatók, akik nem találnak megfelelő képzettségű munkaerőt. Problémát jelent az is továbbá, hogy az európai szinten elfogadott intézkedések nem vagy nem megfelelően kerülnek átültetésre nemzeti szinten. A minőségi munkahelyek kérdésében kiemelte, hogy meg kell határozni, mit is jelent manapság ez a fogalom, amikor az élethosszig tartó, biztos munkaszerződések kora lejárt.
 
  Ines Zuber (Egységes Európai Baloldal/Északi Zöld Baloldal - GUE) saját országának példáját, Portugáliát emelte ki, ahol nagy problémát jelent jelenleg az idősebb munkavállalók fiatalokra cserélése a munkaszerződések feltételeinek jelentős lerontása mellett. Elmondta, vannak náluk olyan fiatalok – mintegy fél millióan – akiket a rendszer munkavállalónak tekint, pedig valójában munkanélküliek. Ilyenek például azok, akik nem regisztráltak a nemzeti munkaügyi hivatalban vagy egyfajta „közmunkában” dolgoznak. Ezek a számok jelentősen torzítják a statisztikai adatokat. Ezért fontosnak tartaná a munkaügyi ellenőrzések szigorítását.
 
  Max Uebe, az Európai Bizottság Ifjúsági Foglalkoztatási Osztályának vezetőjebeszélt arról, hogy milyen kezdeményezések tartoznak hozzájuk. Pl. Ifjúsági Garancia Program, Keretegyezmény a minőségi gyakornoki programokról, Országspecifikus ajánlások, stb. Kiemelte, hogy nagyon nehéz meghatározni – mind a 27 tagország véleményét figyelembe véve – mi is az a szint, amely már minőséginek tekinthető. Ugyanakkor jó hírnek tekinthető, hogy az EU szintjén az elmúlt két év intézkedéseinek köszönhetően 15%-kal csökkent az ifjúsági munkanélküliség mértéke.
 
 Massimilliano Macherini, az Eurofound kutatási menedzsere elmondta, hogy bár az utóbbi időben először valóban úgy tűnik, hogy megfordult a trend az ifjúsági munkanélküliség területén, még nem lehetünk teljesen elégedettek, hiszen az egyes tagországokban nagy különbségek vannak. Az Eurofound kutatása szerint minden tagország megkezdte az Ifjúsági Garancia Program bevezetését és a fiatalok számára ennek keretében kínált lehetőségek minősége napról napra jobb. Kiemelte, hogy ezeknek a programoknak nagyon fontos célja a fiatalok munkaerő-piaci integrációjának elősegítése. A megfelelő minőséghez hozzátartozik a megfelelő munkakörülmények és szociális biztonság mellett az is, hogy az elhelyezkedő fiatalok valóban szeressék is a munkát, amit végeznek és fejlődhessenek, kiteljesedhessenek annak során. A munkaerőpiac deregulációja sok új kihívást hozott magával, ami rugalmasságot és megnövekedett elvárásokat és bizonytalanságot hozott magával. Ezekkel a folyamatokkal az a probléma, hogy nem lehet őket megállítani vagy visszafordítani, hanem szabályozni kell őket, amíg még lehet.
 
 Robert Plummer a BusinessEurope szakértője azt emelte ki hozzászólásában, hogy a munkáltatók sem tudják garantálni a munkahelyeket, ha nem kapnak megfelelő támogatást. A versenyképesség persze véleményük szerint sem azt jelenti, hogy Kínával kellene versenyeznünk és csökkentenünk a szociális jogokat, hanem egy olyan oktatási reform például, amely jobban a munkaerőpiac igényeihez igazítja az oktatás során megszerzett képesítések, képességek összességét. Elmondta, hogy véleménye szerint egy határozott idejű vagy éppen ideiglenes szerződés nem feltétlenül jelent rossz minőséget, hanem inkább ezt a fajta igényeknek való megfelelést segíti elő. A strukturális reformok kapcsán kiemelte, hogy azoknál a legfontosabb pont, hogy célzottan történjenek.
 
 
  2. panel – Beruházások a munkahelyteremtésbe a fiatalok számára
 
 Lora Lyubenova, az Európai Ifjúsági Fórum vezetőségi tagjavolt a második panelbeszélgetés moderátora, aki bevezetőjében elmondta, hogy ebben a panelben leginkább a Junker-féle beruházási tervről, annak előnyeiről és hátrányairól, potenciáljáról és a beruházások fenntarthatóságáról lesz szó.
 
  Ernest Urtasun (Zöldek - Greens)hozzászólásában elmondta, hogy az már bebizonyosodott, hogy ez eddigi beruházásokról alkotott elképzelések hibásak voltak és ennek terhét leginkább a fiataloknak kell viselnie. Mintegy 17%-os csökkenés mutatkozik a beruházások területén, amit az EU nem vesz elég komolyan. Véleménye szerint a Junker-terv sem egy kellően komoly beruházási terv és megvalósíthatatlan elképzeléseket tartalmaz. Szerinte inkább priorizálni kellene azokat az országokat, ahol legnagyobb az ifjúsági munkanélküliség, illetve azokat a szektorokat, ahol valóban van munkahely-teremtési potenciál. Támogatásáról biztosította az ETUC által javasolt beruházási tervet és javasolta, hogy több és új, friss pénz kerüljön beruházásra, ne csak átcsoportosításokra apelláljon az EU.
 
  Sofia Ribeiro (Európai Néppárt - EPP) elmondta, pártja támogatja a Junker tervet és a munkahelyteremtést. Ugyanakkor kiemelte, hogy már nincsenek élethosszig tartó munkahelyek, nyitottnak kell lenni a nemzetközi munkatapasztalatok iránt, hiszen a kimutatások azt igazolják, hogy a nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező fiatalok könnyebben boldogulnak a munkaerő-piacon. Véleménye szerint az EU már komoly beruházásokat vitt véghez a fiatalok érdekében, mint például a csereprogramok (Erasmus, Leonardo, stb.) az Ifjúsági Garancia Program, speciális információk felületek a fiataloknak. Ez egy jóval mobilisabb, nagyobb hálózati kapcsolatokkal rendelkező, nemzetközibb generációhoz vezetett. Kiemelte, a tagországok felelős pénzügyi politikáján is múlik, hogy mennyire sikeresek az adott programok, beruházások. Állítja, a beruházások támogatásakor a kis – és középvállalkozásokra kellene fókuszálni, azokon belül is a fenntartható munkahelyeket biztosító vállalkozásokra, amelyek újabb beruházásokat vonnak maguk után és felelősen gazdálkodnak.
 
 Azita Berar Awad, a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) Foglalkoztatáspolitikai Osztályának igazgatója igyekezett nemzetközibb megközelítést adni a témának. Szerinte az ifjúsági munkanélküliség kérdése egyszerre mennyiségi és minőségi probléma. A fiatalok nehéz helyzetét mutatják az olyan minőségi indikátorok növedékesei, mint az akaratlan részmunkaidő, munkahelyi bizonytalanság, dolgozói szegénység, ún. zéró órás munkaszerződések, stb.
 
  Megemlítette az ILO 2012-es akciófelhívását, amely a fiatalok foglalkoztatásának növelését a makrogazdasági politikák megfelelő működéséhez, az oktatás reformjához, az aktivizáló programok bevezetéséhez és a munkavállalói jogok biztosításához kötötte. Elmondta, az ILO üdvözölte az Ifjúsági Garancia Program bevezetését és együttműködésben az Európai Bizottsággal és a tagországokkal monitorozta is a folyamatokat. Ezek alapján megállapították, hogy bár ez egy fontos eszköz az ún. NEETs (nem tanuló, nem dolgozó) fiatalok csoportjának megszólításában, s segít megakadályozni a képességek erózióját és hidat építeni a tanulás és a munka világa közé, önmagában nincs munkahelyteremtő hatása.
 
  A Junker terv bejelentésekor az ILO közzétett egy tanulmányt a lehetséges kimenetelekről. Optimista becslés szerint a 315 milliárd eurós beruházás összesen 2,1 millió új munkahelyet teremthet, ha a központi beruházást a privát szférából érkező beruházások követik; ha időben megkapják a megfelelő területek, országok; ha munkahely-teremtési potenciállal rendelkező szektorokra fókuszálnak; ha elősegítik az oktatás tartalmának és a munkaerőpiac igényeinek összehangolását; illetve ha ezeket az új munkahelyeket hozzáférhetővé is teszik a fiatalok számára. Az ILO következő riportja jövő szeptemberben jelenik meg friss adatokkal.
 
  Silvia Ganzerla, az Eurocities politikai tanácsadója a városok szerepéről beszélt a munkahelyteremtés kapcsán. Mint elmondta, ők helyi szinten valóban szemtől-szemben találkoznak azokkal a fiatalokkal, akik segítségre szorulnak. Véleménye szerint a városok a helyi önkormányzati hatóságok révén kulcsfontosságú szerepet játszhatnak a munkahelyteremtéshez szükségek külső környezet megteremtésében. Ezért valódi partnerséget és egyeztetéseket követelnek, s javasolják, hogy a kis-és középvállalkozásokra koncentráljanak a beruházások. A városok és helyi önkormányzatok szerepét a meglévő jó gyakorlatok alapján abban látja, hogy a közbeszerzések révén oda csatornázhatják a forrásokat, ahol igazán szükség van rájuk; összeköthetik az iskolákat a munkaadókkal és a nemzeti foglalkoztatási szolgálatokkal; és olyan körülményeket teremthetnek, amely segíti a munkaerőpiacra való belépést.
 
Gregory Claeys, a Bruegel Intézet vezető kutatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a Junker terv igazi európai problémákat igyekszik megválaszolni, bár a mértéke képség kívül nem elegendő. Körülbelül éves szinten lenne szükség ilyen összegű beruházásokra, hogy a kívánt eredmény elérhető legyen, és mindenképpen szükség lenne arra is, hogy a központi beruházást a versenyszféra beruházásai kövessék. Nem szabadna csak egyfajta garanciaalapként működnie a beruházási tervnek, amely az Európai Beruházási Bank számára túl kockázatos projekteket finanszírozza.  
 
  A két panelbeszélgetést és a kérdéseket követően a két referens, Tinkara Oblak, az Európai Ifjúsági Fórum vezetőségi tagja és Nagy Viktória, az ETUC Ifjúsági Bizottságának tagja összegezték a tanulságokat.
 
  Összességében elmondható, hogy abban mindenki egyetértett, hogy a munkahelyteremtésre áldozni kell és bár a Junker terv egy jó szándékú lépés a helyes irányba, önmagában még kevés. Több és új pénzeket is megmozgató, célzott beruházásokra van szükség a probléma kezelésére. A Junker terv teljes potenciáljának kihasználása érdekében, amely mintegy 2,1 millió új munkahely lehet nagyon körültekintően kell kiválasztani a támogatni kívánt projekteket, hogy azok valóban a fiatalok érdekeit szolgálják. A „bármilyen munka jobb, mint a semmilyen” szemlélet hangoztatásának véget kell vetni, hiszen a munkavállalói jogok és a szociális biztonság csökkentése bizonyítottan nem jár több munkahellyel, csak kiszolgáltatottabb helyzetbe taszít egész generációkat.  
 
2015. június 25., Brüsszel 
 
Forrás: SZEF
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Teremtsünk minőségi munkahelyeket a fiataloknak.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector