Startlaphoz Csatlakozz!

Már nem a diák dönthet arról, hogy hol vesz részt gyakorlati oktatáson

NGM: 70 ezerre kívánják növelni a duális szakképzésben résztvevők számát

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 01. szerda, 11:54

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) azt várja, hogy négy év alatt a jelenlegi 50 ezerről 70 ezerre nő a duális szakképzésben résztvevő diákok száma - jelentette ki a tárca szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatorna műsorában.

    Obrodina László hozzátette: a gazdasági kamara vállalta, hogy a jelenlegi 8 ezerről akár 20 ezerre is növeli a gyakorlati képzésben résztvevő vállalkozások számát.

    A következő tanévtől már nem a diák dönthet arról, hogy tanműhelyben vagy egy cégnél vesz részt gyakorlati oktatáson, csak abban az esetben marad a tanműhelyben, ha a kamara igazolja, hogy nem lehet megfelelő külső képzési helyszínt biztosítani számára - emlékeztetett a helyettes államtitkár.

    A tanulót vállaló cégek bővülését különböző kedvezményekkel kívánja segíteni a kormányzat. A kis- és középvállalkozások például elszámolhatják az oktató bérköltségét, a nagyvállalatok pedig kedvezményeket kapnak a tanműhely fenntartásához, illetve automatikusan jár nekik az eddig pályázat útján elérhető fejlesztési támogatás.

    Mindettől azt remélik, hogy a gyakorlatorientált képzésnek köszönhetően jobb szaktudással kerülnek ki a tanulók az iskolából, csökken a lemorzsolódás, illetve többen választják a szakiskolai képzést - mondta a helyettes államtitkár.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - NGM: 70 ezerre kívánják növelni a duális szakképzésben résztvevők számát.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector