Startlaphoz Csatlakozz!

Karaktergyilkosság

Gaskó István a viták ellenére újra indul

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 01. szerda, 13:36

Semmi alapja nincs a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) korábbi gazdálkodásával kapcsolatos kritikáknak, amelyek célja a karaktergyilkosság az érdekképviselet jövő csütörtökre tervezett tisztújítása előtt. Erről beszélt a Magyar Nemzetnek Gaskó István, a VDSZSZ Szolidaritás volt elnöke azután, hogy kiderült: az ügyészséghez fordult az ideiglenesen elnöki jogköröket gyakorló Bárány Balázs alelnök a szervezet korábbi gazdálkodása miatt.

  Az ellentétek május elején kerültek felszínre, az akkori tisztújításon ugyanis nem választották újjá Gaskó Istvánt, aki előtte csaknem huszonöt éven át vezette a VDSZSZ-t. Bár egyedüli induló volt, a voksoknak csak 37 százalékát kapta meg. Gaskó István a lapunknak adott május végi interjúban arról beszélt, hogy szerinte szervezett akció, puccs történt, de ezt nem tudja bizonyítani, viszont az elmúlt négy évről szóló beszámolót a küldöttek hozzászólás nélkül, egyhangúlag elfogadták, csakúgy, mint a 2014-es költségvetési beszámolót.
 
  Bárány Balázs alelnök a Magyar Nemzetnek úgy fogalmazott: „egyensúlyzavarok” voltak a gazdálkodásban, amire nem látott magyarázatot. Mivel pedig aggályosnak tartotta a folyamatokat, ügyészségi fellépést kért, hiszen a vádhatóság ellenőrzi a különböző társadalmi szervezeteket. – Ezek után az ügyészség dolga eldönteni, hogy a bejelentést miként értékeli – mondta. Szerinte szükség volna a Munka Világa Alapítvány, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány és a Liga Akadémia Alapítvány, valamint a VDSZSZ és a Liga Szakszervezetek közötti gazdasági kapcsolatok feltárására. Arra a felvetésre, hogy alelnökként volt-e rálátása a folyamatokra, azt mondta: ő érdekvédelmi alelnök volt, a napi ügyekkel foglalkozott, a gazdasági döntések nem hozzá tartoztak. – Pistában megbíztam, kétség sem merült fel bennem, hogy itt bármi történik, ami a mostani fellépéshez vezet – fogalmazott Bárány Balázs.
 
  Gaskó István viszont arra hívta fel lapunk figyelmét, hogy a gazdálkodással kapcsolatos beszámolókat mindig minden testület – például a számvizsgáló bizottság, a küldöttgyűlés, továbbá az elnökség –, így Bárány Balázs is jóváhagyta. Kiemelte, hogy a május 7-i küldöttgyűlés is szinte egyhangúlag fogadta el a gazdálkodással kapcsolatos beszámolót. A jövő csütörtöki VDSZSZ-tisztújításon indul az elnökségért Gaskó István, kihívója pedig az a Halasi Zoltán lesz, aki mellé – legalábbis a volt elnök állítása szerint – Bárány Balázs is odaállt.

Forrás: mno.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Gaskó István a viták ellenére újra indul.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector