Startlaphoz Csatlakozz!

Színesnek ígérkezik a mai Semmelweis Nap

Elégedetten nézik a káoszt a magyar egészségügyben

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 01. szerda, 14:39

Igen színesnek ígérkezik a mai Semmelweis Nap. Az egészségügyi szervezetek között lesz, amelyik már győzelmet ünnepel, lesz, amely még fokozni készül az ágazatmentő pressziót, és akad olyan, amelyik elégedetten hátradőlve szemléli az összekuszált frontvonalakat – írja a Népszabadság.
 
 Az egészen biztos, hogy kicsit mindenki haragszik valakire. A leglátványosabban és legkitartóbban demonstrálók, az Őszintén az Egészségügyért Akciószövetség úgy ítélte meg: a fekete pólós mozgalom, a petícióik és az egyhetes sátorkórházas demonstráció sem volt elég erőteljes figyelmeztetés, amely elérte volna a döntéshozók ingerküszöbét.

  A Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke, Kiss László lapunknak azt mondta, újabb nyomásgyakorlásként felszólítják az egészségügyben dolgozókat, mondják fel az önkéntes túlmunkaszerződéseiket.

 E kontraktusok nélkül nem működtethető az ellátások ötöde. Az ágazatban ugyanis annyira kevesen vannak, hogy az elrendelhető túlmunkát további önkéntes vállalásokkal egészítik a munkaadók. Az akciószövetség a Semmelweis napon egyúttal elbontja a József Nádor téri szükségkórház-sátrát, de előtte még újabb két órás utcai demonstrációra hívják a szimpatizánsaikat. Este nyolc órára vonulnak a Kossuth térre, hogy egész éjjel ott virrasszanak.
 
 A parlament előtti tér este nyolcig ugyanis foglalt, a legnagyobb egészségügyi érdekvédő szervezet, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) tartja ott ünnepi nagygyűlését. Ők viszont – egy korábbi közösségi portálon zajló vita miatt – külön testületi határozatban határolódtak el attól, hogy az Őszintén az Egészségügyért Akciószövetséggel közösen demonstráljanak. A rendőrség azt kérte, hogy csak egymás rendezvényét nem zavarva, külön mehetnek a térre.
 
  A kusza viszonyokat tovább bonyolítja, hogy az MSZ EDDSZ, mint reprezentatív szakszervezet a saját honlapján felhívást tett közzé, amelyben okafogyottnak minősíti a demonstrációt.
 
  Cser Ágnes, az MSZ EDDSZ elnöke által jegyzett írás szerint a MESZK 12 pontja teljesült, hiszen megkezdődtek az egyeztetések a kormányzattal az ágazati kollektív szerződésről.
 
  A Népszabadságnak Balogh Zoltán, a MESZK elnöke azt mondta: bár az ő 12 pontos követelésük egyes pontjai mintha teljesülnének, de a legfontosabbakkal továbbra is adós a kormány. Ezért ünnepi nagygyűléssel jeleznék, továbbra sem látszik, hogy a bérproblémák érdemben megoldódnának. A már említett tárgyaláson pedig semmi olyan határozott ígéret, vagy egyéb konkrétum nem hangzott el, amely – szerinte – okafogyottá tenné rendezvényüket.
 
  Egy másik jele az érdekvédők körüli feszültségeknek, hogy míg a MESZK elnöke a térre várja az államtitkárt, hogy speciális csomagot adhassanak oda neki, addig
 
  Zombor Gábor egy nappal a demonstráció előtt egy háttérbeszélgetésen újságíróknak azt mondta, miután őt nem hívták, nem lesz ott az ágazati demonstrációkon.
 
  A MESZK elnöke ezzel szemben úgy tudja: hívták. A történet nem egyszerű, mert ők előbb az ágazati minisztert kérték, hogy menjen közéjük, aki viszont jelezte: delegálta kérésüket az államtitkárnak, majd később kiderült Zombor is továbbadta a meghívót az egyik főosztályvezetőjének. Tehát csomag átadása nem marad el, csak a főosztályvezető viheti majd magával – mondta.

Forrás: Népszabadság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Elégedetten nézik a káoszt a magyar egészségügyben.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector