Startlaphoz Csatlakozz!

Sokan kitűzték a kék szalagot a VSZ-nél

A vasutasok a köztisztviselők mellett

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 01. szerda, 16:00

Totális összefogásra, legalább kék szalag kitűzésére szólítják fel a vasutasok a hazai szakszervezeteket a közszolgálati dolgozók és az egészségügyiek mára meghirdetett akciója alkalmából – írja az IHO.

  A Vasutasok Szakszervezeténél (VSZ) ugyanis úgy vélik, amit ma a közszférában és az egészségügyben dolgozókkal tesznek, azt legközelebb bárhol, bármelyik terület munkavállalói ellen is elkövetheti a hatalom, ha nem érzi a magyar érdekvédelem erejét.
 
  Mára sokan kitűzték a kék szalagot a VSZ-nél, hogy ezzel is bizonyítsák, szolidárisak a közszolgáltatásban és az egészségügyben dolgozókkal, támogatják őket a béremelésért, méltó munkakörülményekért és megbecsülésért folytatott harcukban. A Vasutasok Szakszervezete azonban a szimpátiáján túl személyes részvételt is felajánl, tagjai készek támogatni a különféle megmozdulásokat, mint például a közszolgálatiak kék szalag és az Egészségügyért Akciószövetség erre a napra meghirdetett demonstrációját is.
 
  Éppen itt az ideje, hogy végre hovatartozástól függetlenül összefogjanak a hazai szakszervezetek az érintett munkavállalók érdekében, ha azt akarják, hogy a döntéshozók komolyan vegyék a magyar érdekvédelmet – olvasható a Vasutasok Szakszervezete közleményében. A VSZ elnöke, Meleg János úgy véli, azért kell a súlyosan hátrányos helyzetben lévő területeken dolgozók mellé állni, mert az, ami most velük történik, bárkivel megtörténhet, ha hagyják a szakszervezetek. Hangzatos kijelentések helyett ilyenkor, konkrét ügyekben különösen hangsúlyosan kell megmutatni, hogy egyre erősebb a hazai mozgalom, s határozottan erősödik a kiszolgáltatottak védelmére szerveződő összefogás. A VSZ elnöke ezért felszólít minden hazai érdekvédelmi vezetőt, hogy mozgósítsa tagjait, s országos szolidaritási összefogással segítsék akcióikban a megélhetésükért, emberi munkakörülményeikért küzdő kollégákat. A vasutasok azért is érzik kötelességüknek ezt, mert ők is egyfajta közszolgáltatást nyújtanak, amelynek számos területét alábecsüli, nem értékeli kellőképpen a tulajdonos, az állam – szögezi le a VSZ elnöke.
 
  A szakszervezet egyetért a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) megállapításával, miszerint ma – július 1-jén –, a köztisztviselők napján nincs okuk ünneplésre, hiszen már hetedik éve nem változik az ágazatban dolgozók bére, vagy ha igen, az csökkenést mutat, nem pedig emelkedést. A kék szalag akcióval az MKKSZ az emberek – ügyfelek, utasok, betegek, stb. – figyelmét is fel akarja hívni a méltatlan munkakörülményekre és megalázóan alacsony fizetésre, amelyek dacára munkájukat a tőlük telhető legjobb tudással és türelemmel végzik.
 
  A VSZ képviselői ott lesznek az Őszintén az Egészségügyért Akciószövetségnek a Semmelweis-napra – mára – kitűzött demonstrációján is.

Forrás: iho.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A vasutasok a köztisztviselők mellett.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector