Startlaphoz Csatlakozz!

Valakik nagyon nem akarják, hogy a céget bedöntsék

Hónapok óta hiába várnak a fizetésükre a volt quaestorosok

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 03. péntek, 11:09

Továbbra sincs felszámolási végzés a Quaestor Pénzügy Zrt.-vel szemben. A volt szegedi irodavezető úgy érzi, valakik nagyon nem akarják, hogy a céget bedöntsék. A gond az, hogy amíg ez nem történik meg, a dolgozók semkapják meg a járandóságaikat – tudta meg az fn.hir24.hu.
 
  Április végén már írtunk arról, hogy úgy tűnik, a Quaestor Pénzügyi Zrt.-t (QPT) senki nem akarja felszámolni. Ez az a cég, amely az április 30-án bezárt irodákat is működtette. Az ott dolgozók munkaviszonya a bezárással párhuzamosan április 30-án szűnt meg, de mint a volt szegedi irodavezető, Orlovszky Csilla tájékoztatta az FN24-et, kilépő papírjaikat azóta sem kapták meg maradéktalanul, és a járandóságaikat sem. Tudják, ők azok, akik nem bűnözők, hanem csak Quaestor-dolgozók, és Quaestor-károsultak is egyben (és nem mellesleg kimaradnak a kártalanításból).
 
  A dolgozók kétharmadának még a márciusi bérrel is lógnak, másoknak „csak" az áprilisival, meg a végkielégítéssel és szabadságmegváltással. Nagyjából 180 ember elmaradt béréről van szó. 
 
 A cég ellen azóta sincs felszámolási végzés. És mivel nincs, felszámolót sem jelöltek ki. Pedig csak ő nyújthatná be a dolgozók jogos munkabér-követelésire vonatkozó igényt a Bérgarancia Alaphoz. Pedig ez az egyetlen esélyük arra, hogy a bérüket megkapják.

Már nem is hitegetik őket

 Orlovszky Csilla azt mondja, halvány reménysugár volt számukra, hogy tudomásuk szerint még március közepén benyújtotta az egyik hitelező a felszámolás iránti kérelmét, így azt gondolták, hogy májusban már biztosan lesz kijelölt felszámolóbiztos, így megkapják az elmaradt bérüket. A cégcsoportnál még alkalmazásban álló több vezető (pl. gazdasági igazgató) is rendszeresen azt a választ adja érdeklődésükre, hogy már csak a végzésre várnak.De csak nem történik semmi.
 
 Naponta átböngészik az elektronikus cégközlönyben a jogerőssé vált végzések listáját, hátha végre felbukkan ott a QPT neve. De nem. Semmi információjuk nincs arról, mikor várható végre számukra pozitív fordulat. Hogy ezt megtudja, az egyik dolgozó levelet írt a felszámolásokban illetékes Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiumának, de választ nem kaptak. A törvényszék felszámolási kezelőirodáján lapunk telefonos érdeklődésére azt mondták, hogy nem adhatnak semmilyen felvilágosítást. Így azt sem tudtuk meg, vajon hányan adtak már be a QPT-vel szemben felszámolást, és hol tartanak az ügyek, mikorra kerülhet pont valamelyik végére.
 
 A volt szegedi irodavezetőtől még annyit tudtunk meg, hogy a cégnél azóta is alkalmazásban álló gazdasági igazgató sokszori megkeresésükre nem túl biztató hírt közölt. Kiderült, hogy az első fokú felszámolási határozatot a cég megfellebbezte, mert mint mondta, aki benyújtotta az igényét, nem korrekt összeget szeretne a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt-től behajtani. Mindezt azért árulta el, hogy ne hitegessen tovább senkit... Orlovszky ezek után úgy érzi, hogy valaki (vagy valakik) nagyon nem akarják felszámolni a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt-t, megakadályozva ezzel, hogy a dolgozók megkapják a bérüket.

A dolgozók is kérhetik a felszámolást

 Erre a feltevésre nem találtunk semmilyen alátámasztást. Viszont az biztos, hogy ha megfellebbezte a cég a felszámolást, akkor tovább nyúlhat a procedúra. Ha ugyanis vitatják a követelést, akkor be kell csatolni azokat a dokumentumokat, ami alapján vitatják, ezeket ellenőrzik, és ez mind idő. A cégnél egyébként jó pár végrehajtás és biztosítási intézkedés van folyamatban, mondta a Dr. Vilmányi Adószakértő Iroda Közgazdásza. Kocsis Zoltán szerint az eljárás akkor lehetne gyors, ha a cég maga ellen kérte volna sürgősséggel a felszámolást. Ennek híján marad a várakozás.
 
  Volt azonban egy tippje a dolgozók számára: ők is kérhetik a felszámolást. Csakhogy ez pénzbe kerül. A felszámolás illetéke 80 ezer forint plusz a közzétételi díj 25 ezer forint, tehát 105 ezer forintot kell leróni. Hitelezőnként. De a felszámolás megindításához elég 1 hitelező, azaz egyetlen dolgozó is. Ha elrendelik a felszámolást akkor pedig be kell jelentkezni a hitelezői nyilvántartásba ami az összeg 1 százaléka, de minimum 50 ezer, maximum 200 ezer forint.

Forrás: fn.hir24hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Hónapok óta hiába várnak a fizetésükre a volt quaestorosok.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector