Startlaphoz Csatlakozz!

Egy év alatt 46 százalékkal nőtt a kivándorlás

A hazacsábító Orbán-programon élcelődik az Independent

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 03. péntek, 13:44

 A magyar kormány arra bátorítja a külföldön élő magyar fiatalokat, hogy térjenek haza, ennek érdekében egy éven át havi százezer forintot, azaz átszámítva 226 fontot fizet nekik, és állja a repülőút költségeit is – írja az Independent.

  Bár az összeg fontban kifejezve nem tűnik túlzottan csábítónak, többet ér azonban Magyarországon. Egy kétszobás lakás bérleti díja pl. nagyjából 190 fontnak felel meg. A magyaroknál az átlagbér 450 font körül van, Nagy-Britanniában 1600.
 
  Londonban ezen a héten százan vettek részt az érintett magyarok közül a nyílt napon, hogy többet tudjanak meg a programról. Az Orbán-kormány azt reméli, hogy az ösztönzés révén megfordul az agyelszívás folyamata. Az akciónak több esélye van a sikerre, mint amikor röghöz akarták kötni az állami ösztöndíjjal tanuló egyetemistákat.
 
  A KSH egyébként azt közölte, hogy tavaly a kivándorlás 46 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban. Sőt lehet, hogy a tényleges adatok még magasabbak, mert sokan nem jelentik be a hatóságoknak, hogy külföldre költöznek. Amúgy a kivándorlók 77 százaléka még nincs 40 éves. Az ország gazdasági jövője érdekében a politikusok azt remélik, hogy az ajánlat kellőképpen vonzó lesz.

Forrás: 168 óra

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A hazacsábító Orbán-programon élcelődik az Independent.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector