Startlaphoz Csatlakozz!

A megbízható cégek felé terelnék az Y generációt

Veszélyeztetett fiatalok

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 05. vasárnap, 08:57

Könnyebben kísértésbe eshetnek a fiatalok, ha jogszerűtlen feltételekkel ugyan, de megkereshetik a céljaik eléréséhez szükséges összeget, ezért a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) Jó Munkahely néven tájékoztató kampányt indított. A 30 év alattiakat – vagyis az Y generáció tagjait – fogyasztásközpontú magatartás jellemzi, azaz pillanatnyi érdekeik vezérlik őket, és szeretik a céljaik eléréséhez vezető legrövidebb utat választani. Kevéssé gondolkodnak hosszú távon: koruknál fogva nem aggódnak azon, honnan lesz nyugdíjuk, vagy mi lesz velük, ha megbetegszenek. Ez a hozzáállás különösen veszélyeztetetté és kihasználhatóvá teszi őket a munkaerőpiacon – írja a Világgazdaság.

  A tárca kampánya a többi között felhívja a figyelmet arra: aki nem köt szerződést, számíthat rá, hogy nem kapja meg az őt megillető bért, és nem követelhet pluszdíjazást a túlóráért, vagy felmondási idő nélkül az utcára kerülhet. Alkalmi munka, idénymunka esetében ugyan nem kötelező az írásbeli szerződés, mégis érdemes papíron rögzíteni a feltételeket. Munkavállalás előtt pedig célszerű ellenőrizni a leendő foglalkoztatót a NAV honlapján.

  A bejelentés nélküli foglalkoztatás sem táppénzre, sem munkanélküli-segélyre, sem nyugdíjra nem jogosít, és hitelfelvétel esetén sem igazolja a jövedelmet. A tárca azt javasolja a fiataloknak, mindenképpen csak hosszú távon biztos hátteret adó cégnél vállaljanak munkát.

Forrás: Világgazdaság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Veszélyeztetett fiatalok.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector