Startlaphoz Csatlakozz!

Karrier expó

Egyre több állami cég keres fiatalokat

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. március 30. péntek, 07:33

A Közgázon március 28−29. között rendezett Karrier expón mintegy kétezer nyitott pozícióra jelentkezhettek az álláskeresők. A kiállítók többsége új szereplőként jelent meg az börzén, egyre több állami cég is fontosnak tartja a részvételt.

    A hetven kiállító cég kétharmada korábban nem vett részt a Budapesti Corvinus Egyetem Karrier expóján, azt pedig különösen nagy sikerként értékeljük, hogy idén olyan „új” cég is megjelent állásajánlataival, mint az Audi − mondta lapunknak Andrási Monika, a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) Karrier Irodájának vezetője a március 28−29. között rendezett eseményen. A BCE expója egyike a három legnagyobb diplomás munkaerőt vonzó kiállításnak a HVG és a BME Állásbörzéje mellett, az utóbbihoz hasonlóan a BCE is az egyetemistákat, pályakezdőket célozza meg. Hat-hét éve még a Karrier expo volt a legnagyobb állásbörze, ám a mérnökök iránti nagy és tartós kereslet miatt most már a BME expóján vesz részt több piaci szereplő. Ezt az eltolódást a Karrier Iroda olyan speciális szolgáltatásokkal kompenzálja, mint amilyen idén a Rapid Randi terminál vagy a Video Resumék készítése, a mennyiség helyett inkább az innovatív megoldásokra koncentrálunk − tette hozzá Andrási.
 
    Nem véletlen, hogy a Corvinus és a BME állásbörzéjét tekintik a cégek a legfontosabb terepnek a megfelelő képességekkel rendelkező pályakezdők toborzásához, ebben az egyetemek presztízsének központi szerepe van − véli Andrási. A Karrier expo kiállítói összesen 1500-2000 állás- vagy szakmaigyakorlat-lehetőséggel érkeztek. A vállalatok elsősorban értékesítési/kereskedelmi, pénzügyi, kontrolling-, marketing-, hr-adminisztráció- és műszaki területre keresik a pályakezdőket. A cégek átlagosan bruttó 200-300 ezer forint közötti kezdő fizetést ajánlanak, de 400 ezer forintos kezdő bér is előfordul az ajánlatok között.
 
    Egyre több állami cég jelenik meg a közgázos Karrier expón és általában az állásbörzéken is, hiszen e vállalatoknak is fontos a nyilvánosság, a kapcsolatteremtés − tette hozzá Andrási. Az is pozitív változásként értékelhető, hogy olyan kormányzati intézmények is megjelennek, mint például a Foglalkoztatási Hivatal projektszervezete.  E szervezeteknek speciális ajánlatokat is biztosít a Karrier Iroda. A tapasztalatok szerint az álláskereső egyetemistáknak, frissdiplomásoknak nincsenek „előítéleteik”, fenntartásaik az állami cégekkel kapcsolatban, sőt a válság hatásait ismerő, megtapasztaló fiatalok értékelik az állami szféra biztonságát. A megjelenés a Karrier Expón minimum 150 ezer forintba kerül, de egy átlagos kiállító 300 ezer és 1 millió forint közötti összeget költ el, nem számítva a saját eszközök, a munkaerő és az állásbörzére való két-három hetes felkészülés költségeit.
 
    Az expón mutatták be a Video Resume nevű szolgáltatást, amely egy sikeres TÁMOP-pályázatnak köszönhetően nemcsak a Budapesti Corvinus Egyetem, hanem más felsőoktatási intézmények diákjai, illetve az állásbörze résztvevői számára is elérhetővé vált. Ez egy néhány perces videós bemutatkozó, az önéletrajz audiovizuális változata, amelyet a jelentkezők saját vagy közösségi oldalakra tölthetnek fel. A szolgáltatás jelentősen könnyebbé és gyorsabbá teheti az álláskeresést a jelentkezőknek, illetve a megfelelő munkaerő kiválasztását a munkaadóknak.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Egyre több állami cég keres fiatalokat.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector