Startlaphoz Csatlakozz!

MSZP:

Tragikus folyamatok zajlanak a munka világában

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. március 29. csütörtök, 14:56

Az MSZP szerint nemhogy növekedést nem hoz, hanem csökkenést okoz a foglalkoztatásban a kormány és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter gazdaságpolitikája.

       Gúr Nándor, az Országgyűlés Foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának szocialista elnöke a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön nyilvánosságra hozott munkanélküliségi és foglalkoztatási adataira reagálva az MTI-nek telefonon nyilatkozva elmondta: jelenleg 100 ezerrel kevesebb embert foglalkoztatnak Magyarországon, mint a gazdasági válság kirobbanásakor, vagyis 2008 őszén.

    A KSH adatai szerint a munkanélküliek létszáma 497 ezer fő volt a 2011. december-2012. februári időszakban, ez az egy évvel korábbihoz hasonló, 11,6 százalékos munkanélküliségi rátát eredményezett, míg a foglalkoztatottak létszáma a vizsgált időszakban 2011. december-2012. februárban 3 millió 794 ezer fő volt, 51 ezer fővel több, mint egy évvel korábban.

    Gúr Nándor szerint, mivel mind Németország, mind Ausztria 1,5-2 százalékos GDP-növekedést könyvelhetett el az elmúlt két évben, vagyis nem a gazdasági válság csúcsát éljük, „a gazdaságnak reprodukálnia kellene önmagát”, ebben azonban a kormány tevékenysége megakadályozza.

    A politikus a munkanélküliségi ráta részadatait is aggasztónak tartotta, például azt, hogy a 15-26 éves korosztályban a munkanélküliségi ráta meghaladja a 28 százalékot, valamint azt, hogy a munkanélküliek 45,7 százaléka egy éve vagy annál régebben keresett állást.

    Kifogásolta, hogy a foglalkoztatotti statisztika nem tesz különbséget a teljes és részmunkaidős foglalkoztatás között, a növekedés pedig szerinte a négyórás foglalkoztatás terjedésének köszönhető. Kijelentette: a teljes munkaidőben foglalkoztatottak száma 70 ezerrel csökkent.

    Azt is aggasztónak tartotta, hogy foglalkoztatási gondok a hátrányos helyzetű térségeket különösen sújtja, például Borsod vagy Nógrád tízezres nagyságrenddel csökkent a foglalkoztatottak száma a jelenlegi kormány működése alatt.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Tragikus folyamatok zajlanak a munka világában.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector