Startlaphoz Csatlakozz!

Csoportos létszámleépítés

A szakszervezet a bírósághoz fordul a Malév Ground Handling elbocsátásai miatt

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. március 28. szerda, 18:27

Nem peres eljárásban kéri a Fővárosi Munkaügyi Bíróságot a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ), hogy állapítsa meg a törvénysértést, mert a Malév földi kiszolgáló cége, a Malév Ground Handling (Malév GH) szabálytalanul kezdett bele a csoportos létszámleépítésbe - közölte a LESZ.

    Csorba Attila szakszervezeti elnök elmondta: korábbi, március 20-án tett bejelentésük arról, hogy a Fővárosi Munkaügyi Bírósághoz fordulnak, az üzemi tanács jogainak megsértése miatt történt, most pedig a szakszervezeti jogok sérülése miatt keresnek jogorvoslatot.

    A LESZ közleményben azt állítja, hogy a Malév Ground Handling eljárása sért olyan jogokat, mint „az egyesülési és szervezkedési szabadság, kollektív tárgyaláshoz aló jog, hátrányos megkülönböztetési tilalma vagy a munkavállalók képviselőinek védelme".

    Ugyanakkor a Malév Ground Handling Zrt. vezetése továbbra is fenntartja, hogy törvényszerűen járt el a csoportos leépítés során és minden erejével a földi kiszolgáló vállalat megmenésén dolgozik ebben a rendkívül nehéz piaci helyzetben - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

    A LESZ szerint a Malév GH a tárgyalások során határidőket sértett, a LESZ 15 képviselőjéből tizenkettőt kívánnak elbocsátani.

    A Malév február 3-án leállt, így - a korábbi információk szerint - a Malév Ground Handling megbízásainak jó részét, 65 százalékát elveszítette. A cégvezetés korábbi tájékoztatása szerint év közben már új szerződéseket nem lehet kötni, ezért is vált szükségessé a csoportos létszámleépítés.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A szakszervezet a bírósághoz fordul a Malév Ground Handling elbocsátásai miatt.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector