Startlaphoz Csatlakozz!

Jean-Claude Juncker, az Európai Néppárt jelöltje:

A mozgás szabadsága az EU egyik alappillére

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. április 13. vasárnap, 10:53

A személyek szabad mozgása az Európai Unió egyik alappillére, de a szabad mozgás önmagában senkit sem jogosít fel a tagállamok társadalombiztosítási rendszerei közötti szabad vándorlásra - jelentette ki pénteken kampánykörútjának utrechti állomásán, Hollandiában Jean-Claude Juncker, az Európai Néppárt jelöltje az Európai Bizottság élére.

    „Az áruk és szolgáltatások, valamint a tőke szabad mozgása elképzelhetetlen a személyek szabad mozgása nélkül” - magyarázta a keresztényszociális politikus, a néppárt csúcsjelöltje, majd hozzátette: ez az uniós szerződés szellemisége.

    „A társadalombiztosítási csalásra a mozgás szabadsága nem vonatkozik” - szögezte le ugyanakkor a konzervatív jelölt Hollandiában, amely egyike azoknak az országoknak, ahol főleg a bulvársajtó beszámolóinak hatására a közvélemény és a politikai elit jelentős része az ország szociális rendszerére leselkedő potenciális fenyegetésként tekint az unió keleti részéből érkezőkre, annak dacára, hogy a külföldi munkavállalók minden kimutatás szerint nettó befizetői a rendszernek, többet fizetnek be, mint amennyit kivesznek.

    Az Európai Unió szerepéről - a jelölt kampánystábjának tájékoztatása szerint - Jean-Claude Juncker Utrechtben úgy fogalmazott: hogy az unió a megfelelő szint a nagy, határokon átnyúló problémák megoldására, amilyen a többi között a klímaváltozás, vagy az egységes fellépés a gazdasági válság ellen.

   „Az EU ezen a szinten tud valódi hozzáadott értéket képviselni” - hangoztatta a csúcsjelölt, aki szerint az EU-nak nem szabad elvesznie az apró dolgokban. Egyúttal azt is közölte: célja a bürokrácia csökkentése, hogy a vállalkozások, mindenekelőtt a start-upok és a kis- és közepes vállalatok szabályozói terhei csökkenjenek. Emellett kiemelte még a digitális közös piac megteremtésének fontosságát, amely vélekedése szerint önmagában 250 milliárd euróval növelhetné az Európai Unió bruttó hazai termékét, igaz, a közleményből nem derül ki egyértelműen, hogy ezt a növekedést Juncker milyen időtávon tartja reálisnak.

    Az európai integráció történetében, a Lisszaboni Szerződés értelmében, most először nem az állam- és kormányfőkből álló Európai Tanács, hanem az Európai Parlament választja meg az Európai Bizottság új elnökét, ezért az európai pártok közül öt állított úgynevezett csúcsjelöltet, akit a brüsszeli testület élére szán. A jelölt kiválasztása ugyanakkor az uniós tagállamok vezetőinek feladata, de figyelembe kell venniük az EP-választás eredményét.

    A néppárttal a felmérések szerint fej-fej mellett álló európai szocialisták Martin Schulzot, az EP jelenlegi elnökét indítják. A liberálisok jelöltje mostani frakcióvezetőjük, a volt belga kormányfő, Guy Verhofstadt. A zöldek a német Ska Kellert és a francia José Bovét nevezték meg jelöltjükként, a radikális baloldal pedig a görög mentőprogram és a megszorítások esküdt ellenségét, a Sziriza vezérét, Alexisz Cipraszt állította rajthoz.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A mozgás szabadsága az EU egyik alappillére.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector