Startlaphoz Csatlakozz!

A cég iránti lojalitás is fokozódik

A felmérések szerint érdemes támogatni a dolgozók sportolását

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. április 29. kedd, 07:03
 
 Közel hetven közép- és nagyvállalat bevonásával zajlott átfogó kutatás a munkahelyi egészségfejlesztésről és a munkavállalók sportolási szokásairól. Bebizonyosodott, hogy a rendszeres sport pozitívan hat nemcsak a magánéletben, de a munkavégzésre is. Még a cég iránti lojalitás is fokozódik – írja a szoljon.hu.

   A kutatás során mind vállalati, mind dolgozói szempontból körüljárták a témát, 68 vállalat és 803 munkavállaló töltött ki kérdőívet. 
  
   A felmérésből kiderült, hogy a cégek 79%-a támogatja a munkahelyi sportot (több mint felük szervez céges sport- és egészségnapot is szervez) abból az elgondolásból., hogy a rendszeres sport javítja a munkavállalók egészségét (90%), fejleszti a stressz-kezelést a munkahelyen (66%), fokozza a dolgozók teljesítményét (47%) és csökkenti a betegség miatti távollét arányát (32%).Az elképzelést a munkavállalók válaszai is alátámasztják: egyértelműen tapasztalat, hogy a testmozgás pozitívan hat a munkában és a magánéletben egyaránt. Az alkalmazottak jobb állóképességről (81%), megnövekedett munkahelyi hatékonyságról (49%), kevesebb betegség miatti hiányzásról (49%) számoltak be. 

   Bár a stratégiai alapokon nyugvó tudatos vállalati egészségfejlesztés csak az elmúlt 3–4 évben kezdett kibontakozni hazánkban, a kutatás eredményei azt mutatják, a vállalatok felismerték, hogy az egészséges munkavállalóknak komoly szerepük van az üzleti célok elérésében; befektetésként tekintenek a dolgozók egészségi állapotára és hosszú távú megoldásokra törekszenek, előtérbe helyezve a prevenciót.Megyei szinten azért árnyaltabb a kép, a megkérdezett vállalkozások többsége nem foglalkozik külön a dolgozók sportolásával. Említésre méltó példák itt is akadnak mint például a BI-KA Logisztika Kft. 
 
   – Vállalatunk közel kilencven munkatársat foglalkoztat, így elengedhetetlen, hogy kiemelt figyelmet fordítsunk az egészséges életmód népszerűsítésére – tájékoztatott Nagy Julianna, a cég  pr és kommunikációs munkatársa. 
  
   – Támogatjuk munkatársaink sporttevékenységeit, olyan versenyeken való részvételét, mint például Vivicitta városvédő futás, Bicogó maraton, stb. Fontos számunkra a munkatársak és hozzátartozóik szponzorálása is. Rendszeresen támogatjuk a Tisza Evezős Egyletet, melynek egyik tehetséges versenyzője munkatársunk gyermeke, valamint a Liget Folklórcentrum Alapítványt, így segítve a Tisza Táncegyüttest, melynek munkatársunk is tagja.
 
   A tavaly elnyert Családbarát munkahely pályázat keretében pedig havonta gyümölcsnapot, valamint sportolási lehetőséget is magukba foglaló családi programokat szervezünk. Úgy véljük, a rendszeres testmozgás jelentősen hozzájárul a teljesítőképesség és szellemi frissesség növeléséhez, ezért minden eszközzel igyekszünk segíteni az egészséges életmódra való áttérést. A kerékpáros munkába járást is népszerűsítjük: a múlt ávben fedett kerékpártárolót alakítottunk ki, valamint csatlakoztunk a Magyar Kerékpárosklub őszi, „Bringázz a munkába!” kampányához is. 

   A Stadler az alkalmazotti körnél szélesebb körben támogatja az egészséges életmódot, a 2009-es gyáralapítás óta a város jelentősebb sporteseményeinek szponzorai között találhatjuk. Közismert, hogy februárban névadó szponzori megállapodást kötött a Szolnoki MÁV FC-vel a szolnoki labdarúgás fellendítését célozva.
 
   Arra is akad példa, hogy érdeklődés hiányában szűnik meg a céges sport.

   Négy–öt évvel ezelőtt még a Borovi Faipari Zrt.-nek is volt saját focicsapata. Ma már nincs. 

   – Az akkori gárda kiöregedett, a fiatalabbakat nem érdekli a foci – árulta el Kuizs Jánosné vezérigazgató-helyettes. – Bár az is igaz, régen jóval több alkalmazottunk volt. Asztalosaink sokat dolgoznak, többségük pedig vidéken lakik, otthon művelik a kertet, nem hiányzik nekik, hogy még külön sportolni járjanak.

Forrás: szoljon.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A felmérések szerint érdemes támogatni a dolgozók sportolását.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector