Startlaphoz Csatlakozz!

Szakszervezetek Együttműködési Fóruma: a törvénytervezetek tovább rontják a magyar munkavállalók életviszonyait

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 04. kedd, 14:45
Állásfoglalás a 2015. évre vonatkozó, és a Parlament elé terjesztett adó- és költségvetés törvénytervezetekkel kapcsolatban. A SZEF Ügyvivő Testülete úgy látja, hogy a törvénytervezetek eddig megismert paraméterei tovább rontják a magyar munkavállalók, benne a közszolgálati munkavállalók életviszonyait. A költségvetés eddig megismert számai azt jelzik, hogy – a pedagógus életpályához kapcsolódó bérfejlesztés további lépcsője, valamint a fegyveres és rendvédelmi bérek emelésén túl – a kormány nem kívánja megoldani az ezzel a költségvetéssel már hetedik éve befagyasztott, és az előmenetel szempontjából gyakorlatilag funkcióját vesztett közalkalmazotti és köztisztviselői bérrendszerek okozta feszültségeket.

Tovább növelve ezzel közel kétszázezer munkavállaló és családjai egyre elviselhetetlenebbé váló szegénységét a közszolgálat valamennyi területén.

Gazdaságilag és társadalmilag is elhibázottnak tartjuk a béren kívüli juttatások, a különböző cafetériaelemek eddig is indokolatlan mértékű adójának további emelését. Ezzel nemcsak a munkavállalók, így közszolgálati munkavállalók létező juttatásai, hanem az elfogadóhelyeken – kiemelten a turizmus, idegenforgalom, vendéglátás és kiskereskedelem – munkahelyek is veszélybe kerülnek. A béren kívüli juttatások egy része és egykori adómentessége a kormány, a munkáltatók- és a munkavállalók érdekvédelmi szervezetei által közösen elismert társadalompolitikai célokat szolgált. 

Ilyenek különösen az étkezés, a nyugdíj előtakarékoskodás és az önkéntes egészségpénztári tagság munkáltatók általi támogatása. 

A változatlan befagyasztással,az esetleges cafetéria elvesztésével vagy jelentős értékcsökkenésével a közszféra munkavállalói között is létező munkavállalói szegénység további növekedése fog bekövetkezni.
Elfogadhatatlan számunkra a társadalom korszerű működéséhez elengedhetetlen internet bármilyen önálló vagy telekommunikációs adóban elrejtett,és ezzel a szabad hozzáférést is nehezítő adóztatása.

A közszféra, az állami feladatok működtetéséhez szükséges intézményhálózat alulfinanszírozottsága a 2015-ös költségvetésben is változatlan marad, amely veszélyezteti az ellátórendszerek – kórházak,múzeumok,iskolák,egyéb egészségügyi-,szociális- és gyermek ellátó intézmények – működési biztonságát és elfogadhatatlan helyzetbe hozza a különböző szociális ellátásban részesülők,azt bármilyen módon igénybe vevők körét és családjait. 

Követeljük a kormánytól,hogy a Parlament előtt levő adó- és költségvetési törvénytervezetekről a legrövidebb időn belül történjen érdemi egyeztetés az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács keretén belül.

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma támogatja tagszervezetei és a társ szakszervezetek,valamint a civil szervezetek minden olyan törekvését,amelyek az adószabályok és a költségvetési paraméterek munkavállalók számára – és meggyőződésünk, ezzel a társadalom részére is – történő kedvezőbbé tételét szolgálják.

    Kiadó: Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF)

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Szakszervezetek Együttműködési Fóruma: a törvénytervezetek tovább rontják a magyar munkavállalók életviszonyait.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector