Startlaphoz Csatlakozz!

VDSZ: Ne levelekre, hanem szakképzésre költsön a kormány!

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 01. hétfő, 09:00
Azonnal állítsa le a kudarcba fulladt levelezős konzultációt a kormány, s az újabb küldeményekre szánt milliárdokat csoportosítsa át a szakképzésre –követeli a vegyipari szakszervezet annak kapcsán, hogy Kovács Zoltán szóvivő bejelentette, mostantól az interneten is meg lehet válaszolni a bevándorlásról és a terrorizmusról szóló Orbán-kérdéseket. Az internetes próbálkozás annak a bizonyítéka, hogy a kormány erőlködik a válaszok begyűjtésével. A VDSZ-hez viszont folyamatosan érkeznek a megválaszolatlan levelek, ezekből fog jótékonykodni a szervezet.

Egyértelmű és felháborító kudarc a legújabb nemzeti konzultáció, amit a kormány azzal ismert be, hogy bejelentette: mostantól az interneten is meg lehet válaszolni a bevándorlásról és a terrorizmusról szóló kérdéseket –írta közleményben a vegyipari szakszervezet. A VDSZ szerint az embereknek már csak nagyon kis százaléka küldi vissza kitöltve a leveleket Orbánéknak, ezért a kormány kénytelen internetes változattal kicsikarni a válaszokat. Bárhogy magyarázza is ezt a miniszterelnök és a szóvivője, teljesen egyértelmű, hogy végleg kudarcba fulladt a nemzeti konzultációs kísérlet –szögezi le Székely Tamás a mintegy 40 ezer tagot képviselő VDSZ elnöke, aki a 250 ezres taglétszámú Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) alelnöke is.  Székelyt és az általa képviselt szervezeteket is felháborítja, hogy a levelezésre milliárdok folytak ki az ország kasszájából –eddig hatmilliárdot költöttek erre  –, miközben számos területre forráshiányra hivatkozva nem jut pénz. A levelezésre elfecsérelt milliárdokból például újra fel lehetne lendíteni a szakképzést, amelyet a kormány mostanra csaknem tökéletesen elsorvasztott, s ennek következtében számos szakmában –például a vegyipar területén –nincs már szakmunkás utánpótlás. A VDSZ elvárja, hogy a miniszterelnök azonnali hatállyal állítsa le az értelmetlen és káros konzultációt, ahová eddig nem küldte ki a leveleket, már ne is tegye. A szakszervezet felszólítja a miniszterelnököt és a kormányt, hogy a levelezgetés árát csoportosítsák át a szakképzésbe, s fordítsák azt a hátrányos helyzetben lévő tehetséges gyerekek ösztöndíjára.

Mint ismert, a VDSZ 2011 óta minden alkalommal gyűjt, s jótékonysági célokra fordít minden megválaszolatlan konzultációs levelet, hogy használt papírként eladja, s az árából jótékonykodjon. Most is meghirdette az akciót. Eddig éhező gyerekeket támogatott a hulladék bevételéből, idén azonban a leukémiás gyerekek kapják majd pénzt. A szakszervezethez folyamatosan érkeznek a küldemények, s a kampányt támogató Klubrádió és számos civil szervezet is jelezte, az akció végén –július elsején –a szakszervezet székházába szállítja mindet, hogy minél több pénz legyen belőle a beteg gyerekek gyógyítására.  Becslések szerint már most is több száz kilónyi Orbán-levél vár bezúzásra.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - VDSZ: Ne levelekre, hanem szakképzésre költsön a kormány!.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector