Startlaphoz Csatlakozz!

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete befejezte a 2013-ban elnyert TÁMOP pályázatát

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 07. kedd, 14:11
A „Kapacitásfejlesztés az FDSZ-nél” című pályázatunkkal 50.000.000 Ft támogatást nyertünk el, melyet a legjobb tudásunk szerint használtunk fel annak érdekében, hogy a pályázatban vállalt céljainkat elérjük, azaz a támogatási összeget hatékonyan tudjuk felhasználni a felsőoktatási érdekvédelmi tevékenység megerősítésére.

Ennek érdekében képzéseket tartottunk az új Munka Törvénykönyvéről, munkajogi ismeretekről a jelenlegi és az utánpótlást jelentő aktivistáknak, a gazdasági vezetők a munkájukat érintő megváltozott törvényi háttérről kaptak tájékoztatást, valamint angol nyelvi képzést tudtunk biztosítani fiatal tisztségviselőknek. A jelenlegi vezetők és az utánpótlást biztosító fiatalok számára beszéd- és vitakészséget fejlesztő tréningeket szerveztünk.

A képzéseken több mint 120 személy vett részt, a képzési formák követelményeit sikerrel teljesítették. Kérdőíves felmérést végeztünk az alapszervezetekben (az ország legjelentősebb felsőoktatási intézményeiben) azzal a céllal, hogy megtudjuk a felsőoktatásban tapasztalható passzivitás okát az FDSZ-be történő belépést illetően. A felmérés több mint 2000 megkérdezett személyt érintett. Az eredményeket később az OSZSZ felmérésével közösen is kiértékeltük. Megállapítható, hogy mind a felsőoktatás hagyományos területein, mind az orvosképzés területén hasonló gondok és feszültségek vannak.

Elkészült a szervezetfejlesztési tervünk, amelyre támaszkodva a jövőben megújíthatjuk működésünket. Szemináriumokat, konferenciákat tartottunk különböző csoportok számára. Különösen fontos eredmény volt, hogy tagozataink számára is lehetőséget biztosítottunk tapasztalatcserére, a tagságunkat napi szinten érintő gondok megbeszélésére. A részt vevők ajánlásokat fogalmaztak meg az elnökség számára. Különös jelentőséget tulajdonítunk az Ifjúsági tagozat konferenciájának. Itt valamennyi szervezetünk számára fontos és őszintén megfogalmazott információk gyűltek össze.

Nemzetközi szakszervezeti konferenciákon is volt módunk részt venni, valamint bekapcsolódni az európai felsőoktatási érdekképviseleti munkába.

A képzések és a szemináriumok során világossá vált, hogy a jelenlegi magyarországi törvények szerint a felsőoktatásban nem lehet ágazati kollektív szerződést kötni, ehhez jogszabályi változtatásokra lenne szükség.

A felsőoktatást irányító államtitkársággal sikerült jó munkakapcsolatot kialakítanunk, így többször volt vendégünk a felsőoktatásért felelős államtitkár úr és a helyettes államtitkár úr is.
Mivel a pályázati időszak alatt meg kellett újítanunk a tisztségviselőket, igyekeztünk a tisztújítás során olyan szemináriumokat, konferenciákat szervezni, ahol a tapasztalatok átadása a generációk között lehetséges volt, valamint módot adtunk az új elnökség számára programalkotó konferenciára, ahol a helyettes államtitkár úr is előadást tartott.

A pályázat segítségével jelentősen megújítottuk az informatikai eszközeinket is.
A pályázat benyújtásakor vállat mutatókat maradéktalanul teljesítettük. Az elmúlt másfél év alatt több mint 200 új tag lépett be az FDSZ-be.

Bízunk abban, hogy az FDSZ megújult elnöksége és minden tagunk, aki rész vett a képzéseken, szemináriumokon, munkája során hasznosítani tudja a pályázat során kapott ismereteket.
 
 
Budapest, 2015. július 1.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete befejezte a 2013-ban elnyert TÁMOP pályázatát.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector