Startlaphoz Csatlakozz!

A Magánbiztonsági Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének közleménye

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. január 12. csütörtök, 09:19
Észrevétel a Népszabadság "Biztonsági cégekbe próbál beépülni az alvilág.." című írásához.

    Már oly sokszor leírtam, hogy így ma már szinte nevetséges, hogy megint erre kell reagálni, de mivel a kamara megint a szakszervezetekkel jött elő, így nem hagyjuk szó nélkül az alaptalan vádaskodását. Először is gyorsan szögezzük le, hogy a kamara, mint köztestület mit is tett és mit is kellet volna tennie a szakmáért?(!)

    Amit tett: kényszerítette a munkajogviszonyban állókat (dolgozókat) a kötelező tagdíj befizetésére a törvény szerint, de nem adott érte semmit a munkavállalóknak cserébe. Ugyan állítják, hogy volt (van) egy pár olyan kedvezmény pl. kedvezményes Suzuki vásárlás, vagy utazási kedvezmény nyaraláskor, vagy telefonos flottaszolgáltatás és még lehetne sorolni egy párat, de mivel az eddigieknél csak nagyságrendi problémák voltak (nem a munkavállaló pénztárcájához volt, van szabva) így szinte értelmetlen is erre hivatkozni. Sok éve vagyok a szakmában, de meg kell, hogy mondjam őszintén, hogy szabadságon vagy öt éve nem voltam és ki sem fizették, tehát itt van egy dolog kapásból, amiben például a kamara tudott volna , ha akar lépni, de nem tette!

    A munkabérünket alapul véve nemhogy autót, de még "levegőt sem" lehet venni belőle a flotta telefon, hááát ….., az meg úgy működik, hogyha az utcáról bemegyek ugyan azt a szolgáltatást megkapom talán még olcsóbban is ! - de hagyjuk ezeket a dolgokat van ami ennél sokkal izgalmasabb!- idézem a cikkben írt állítást: "

    Négy évvel ezelőtt egyes Magyarországon piacra törő multinacionális vagyonvédelmi cégekhez köthető szakszervezetek tisztségviselő magánemberként bepanaszolták az országot a kötelező kamarai tagság miatt. Azzal érveltek, hogy az évi 6000 forintos tagdíj elviselhetetlen terheket jelent a vagyonőrök számára." Hát ez a megközelítése a dolognak igencsak bizarr egy kicsit. A kötelező kamarai tagság intézményét a Magánbiztonsági Ágazati Párbeszéd Bizottság teljes egészében, tehát a munkaadói és a munkavállalói oldal együttesen támadták meg.

    Nem "tisztségviselő magánemberek", hanem egy erre is hivatott testület aminek az a feladata, hogy a szakma tisztáságért, szakmaiságáért a munkáltatók és a munkavállalók törvényes és tisztességes tevékenységét meghatározza, segítse, létrehozhasson, olyan a munka világában résztvevők számára előnyös szerződések létrejöttét mint például a Magánbiztonsági Ágazati Kollektív Szerződés (MBÁKSZ), amit kamara úgy lehetetlenített el, hogy a kamarai tisztségviselők, akik egyben, vagy legalábbis egy részük tagja volt az akkori Munkaadói oldal vezetésének, ellenezték! - emiatt a ÁKSZ -t nem lehetett kihirdetni a teljes ágazatra.

    Ennek messzemenő következményei lettek a munkavállalókra nézve a nem egységes foglakoztatási feltételektől kezdve a munkabérekig bezárólag sok mindenre hatással volt. Jogos a kérdés, hogy ez miként is lehetséges, hát egyszerűen úgy, hogy a kamarai alapszabály csak a munkavállalóra nézve, vetítve, volt hátrányos jogkövetkezményű, ilyen volt pl. a munkavégzéstől történő eltiltás!!!! - ez önmagában olyan mértékű arrogancia, amit egy jogállamban lehetetlen elképzelni.

    Ezt egy Bírósági végzés megteheti egy civil szervezet szerintem NEM ! Igaz, ilyenkor az érv úgy szól, hogy a törvény így rendeli, a tevékenység csak a kamarai tagság mellett végezhető, de ez ellen mi már a tv. kihirdetésekor is tiltakoztunk!- úgy látszik igazunk volt már akkor is. Azt, hogy mi ezek után az Európa Bizottsághoz fordultunk (jogosan, mint ahogyan az élet igazolta) értelemszerű volt. A kormány a Bizottság többszöri felszólítása után is csak mellé beszélt (szoc.-lib. koalicíó 2009. -ben) az új kormány meg nem várta meg az újabb felszólítást, tette a dolgát és korrigálta törvényt az Uniós követelmények szerint. Szóval valahogy így néz ki az igazság.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Magánbiztonsági Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének közleménye.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector