Startlaphoz Csatlakozz!

HUNALPA: több száz munkavállaló még mindig nem kapta meg a teljes végkielégítését

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. máj. 21. kedd, 15:22
A HUNALPA Magyar Közforgalmi Pilóták Egyesületének közleménye
 
    Vizsgálja a bíróság az állam felelősségét, mert felelősség megállapítási keresetet nyújtottak be az állam ellen a volt Malév pilóták ma a Fővárosi Törvényszéken. A légitársaság megszűnése után több száz munkavállaló még mindig nem kapta meg a teljes végkielégítését. Miután egy hónapja a pilóták jogerősen pert nyertek a Malév állami felszámolójával szemben, azt is szeretnék, hogy az állam, mint többségi tulajdonos felelősségét is vizsgálják.

    Több mint egy éve tart a Malév felszámolása, azóta is várnak a munkavállalók arra a közel nettó 2 milliárd forintra, ami járna a végkielégítésre, és a felmondási időre, amit még mindig nem fizettek ki. Ez a pénz sokaknak a mindennapi megélhetéshez kellene. Többen, azóta sem találnak munkát a szakmájukban így a hiteleiket sem tudják fizetni.

A pilóták érdekvédelmi szervezete, a Hunalpa, azt szeretné, hogy miután a bíróság megállapította, az állami felszámoló rosszul végzi a munkáját, szándékosan megtévesztette a Malév dolgozóit, most az állam, mint többségi tulajdonos felelősségét is vizsgálják. Szerintük, ha a keresetüknek a bíróság helyt ad, az egy kártérítési per alapjául is szolgálhat. Mivel a folyamatos ígérgetések ellenére semmi nem történt, az igazolásokra és elszámolásokra is még várnak, úgy döntöttek, a bírósághoz fordulnak, hogy az megállapítsa az állam felelősségét. A pilóták azt szeretnék, hogy derüljön ki, kik a felelősök a Malév helyzetéért.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - HUNALPA: több száz munkavállaló még mindig nem kapta meg a teljes végkielégítését.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector