Startlaphoz Csatlakozz!

Az Aktív Szakszervezet közleménye

Írta: Szakszervezetek.hu (d.l.)
Közzétéve: 2012. november 03. szombat, 18:13
A Magyar Postánál 2012. szeptemberében - a postai piacnyitás előtt utoljára - megrendezett Üzemi Tanács választáson - ahogyan eddig mindig - a Postás Szakszervezet nyert óriási többséggel. Ez alapján azt feltételezhetjük, hogy a postások többsége elégedett az érdekvédelem hatékonyságával, ha azonban megnézzük a szavazás módját és a hátteret, akkor kissé módosul a kép.

    Meggyőződésünk, hogy a postások többsége egyáltalán nem elégedett a munkakörülményeivel és a fizetésével. A Postás Szakszervezet megingathatatlan támogatottsága annak köszönhető, hogy lényegében nagyon nehéz más érdekképviseletnek kommunikálnia a munkavállalókkal, akiktől egyébként is idegen a hiteles érdekképviselet. Számukra a szakszervezet még mindig a mikuláscsomagot és a nőnapi virágcsokrot, néha egy-egy kirándulást jelent. Körülbelül ennyi, amit ér az egész, ezért fizetnek a tagok évente 20-30 ezer körüli tagdíjat.

    Ugyanakkor az óriási támogatottság megszerzése lehetővé teszi a felülről támogatott érdekképviseletek számára, hogy elárulják a munkavállalói érdekeket és olyan megállapodásokat kössenek a munkaadóval, állami szervekkel, amely a ellehetetleníti a dolgozók megélhetését, megfosztva őket a komfortos munkafeltételektől is. Sajnos így működtek a szakszervezetek a szocialista rendszerben és 20 év nem volt elég arra, hogy másra bízzuk az érdekeink képviseletét.    

    A szavazás módszerei és szervezetünk aggályai az alábbi oldalon olvashatóak: http://aktivszakszervezet.hu/node/78

    Kiadó: Aktív Szakszervezet

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az Aktív Szakszervezet közleménye.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector