Startlaphoz Csatlakozz!

Magyarországon átlagosan 1888 órát dolgozunk évente

Persze ez is csak azokról a szerencsésekről mondható el, akiknek egyáltalán van állásuk. A nyomás egyre nagyobb, a munkáltatók igyekeznek az utolsó szuszt is kipréselni a minimálbérért. Hollandiába menjen, ha nem akarja halálra dolgozni magát – írja a mon.hu.

Bővebben
Kezdődik a per, ami megboríthatja a magyar cafeteria-rendszert

Már májusban megtartják az első tárgyalást a Magyarországgal szemben indított kötelezettségszegésiügyben – írja a HVG.

Bővebben
Folytatódnak a Fekete hétvégék

Körülbelül háromszázan lehettek azok a nővérek és ápolók, akik a hétvégén fekete ruhába öltözve a Normafától indulva tiltakoztak az egészségügy állapota és saját helyzetük miatt. A Péterfy Sándor utcai kórház feketébe öltözött ápolónőjével mostanra egyre többen szolidarizálnak: rengeteg fekete pólós dolgozóról készült fotó kerül fel a Független Egészségügyi Szakszervezet közösségi oldalára. A meghirdetett „Fekete hétvégék” pedig folytatódnak.

Bővebben
Mennyien leszünk Magyarországon 2050-ben?

  2050-re a teljes hazai lakosság várhatóan 5,5 százalékkal, a munkaképes korú lakosság pedig 19 százalékkal fog csökkenni. Ez a nyugdíjak jelentős csökkenéséhez és az egy főre jutó államadósság növekedéséhez vezethet. A gazdasági következményeket rövid távon valószínűleg a bevándorlás ösztönzésével lehet a leginkább orvosolni - olvasható az index.hu ma megjelent elemzésében, amelyet az Eurostat adataira alapoznak – írja a Világgazdaság.

Bővebben
Kik mentesülnek az szja-bevallás alól?

Mostanában a magánszemélyek a 2014. évről szóló jövedelemadó-bevallásukkal (1453 jelű nyomtatvány) foglalkoznak, melynek esedékessége 2015. május 20-a. Az ado.hu összegyűjtötte, kik mentesülnek e kötelezettség alól.

Bővebben
Fiatalok előnyben a munkaerőpiacon?

Egy mezőgazdasági munkákat végző szövetkezet az előzetes ígéretek ellenére nem alkalmazta az 57 éves munkavállalót, mivel megítélése szerint a kínálkozó munkalehetőséget fiatalabb munkavállaló tudta volna csak elvégezni. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság vizsgálta az esetet – írja a munkajog.hu.

Bővebben
Szétszakad az ország a munkában

A foglalkoztatás uniós átlagot meghaladó bővülése ellenére is jelentős Magyarország lemaradása az EU átlagához képest, ráadásul az országon belül az egyes megyék között minden korábbinál nagyobbra nyílt az olló a munkaerő-piaci mutatók terén – írja a Világgazdaság.

Bővebben
Nem kapnak fizetést a sztrájkoló pénzszállítók

 Hatodik napja töretlenül sztrájkolnak a pénzszállítók. Kuti Zsolt Zoltán a JNT alapszervezetének ügyvivője azt mondta, hétvégén is kitartottak a fiúk és nem vették fel a munkát. A Magyar Posta továbbra sem ért egyet a pénzszállítók munkabeszüntetésével – írja az Origo.

Bővebben
Kordás László: Nem lesznek pártzászlók a május elsejei szakszervezeti demonstráción

Nem lesznek pártzászlók a május elsejei szakszervezeti demonstráción, amelynek szervezése már tart, az internetes mozgósítás pedig a héten indul el – mondta a Magyar Nemzetnek Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke. A rendőrségi bejelentés tízezres tömegről szól.

Bővebben
Ki keres jól Magyarországon?

Ha az Ön családjának az egy főre jutó nettó jövedelme több mint 206 ezer forint havonta, akkor a válasz igen. Sok vagy kevés? Nos, ez nézőpont kérdése, de az tény, hogy a legszegényebb tíz százalék ennek pusztán az egynyolcadához jut Magyarországon. A Potfólió cikkéből megtudhatja, hogy magyar honfitársaihoz képest hányadán áll, ugyanis most benézünk a rendszeresen közölt átlagos kereseti adatok mögé.

Bővebben

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector