Startlaphoz Csatlakozz!

Elvándoroltak az építészek és az építőmérnökök  

Fellendült a brit gazdaság, több szakmában hiány van

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 06. péntek, 18:17

Hiány van az építészekből és építőmérnökökből Nagy-Britanniában, miután a gazdaság fellendülésével párhuzamosan megugrott az építkezések száma a szigetországban - közölte a Hays Plc., a legnagyobb brit munkaerő közvetítő cég.

    A főleg ideiglenes munkaerővel foglalkozó Hays az elmúlt kilenc hónapban több építészt közvetített, mint az utóbbi három évben összesen. A cég pénzügyi vezetője szerint főleg design, infrastruktúra és építészeti területekre keresnek embereket. 

    Az építőipar Nagy-Britanniában idén májusban már 13. hónapja bővült folyamatosan, a szektor a brit GDP több mint 6 százalékát adja.  

    A brit statisztikai hivatal adatai szerint 2010. óta először érték utol a béremelések (bónuszokkal együtt) az inflációt. Idén áprilisban 7 éve a legmagasabb bérszínvonalat mérték, a legkeresettebb szakma a mérnököké volt - ismertette a brit toborzási és foglalkoztatási szövetség és a KPMG könyvvizsgáló, adó- és üzleti tanácsadó társaság. 

    Néhány elemző arra figyelmeztet, hogy a munkaerőhiány csak ideiglenes, mivel az építőiparból az utóbbi években elvándorolt munkavállalók a magasabb bérek miatt fokozatosan visszatérhetnek eredeti szakmájukba.  

    A válságban az egyik legjobban érintett ágazat, a bankszektor lassabban tér magához - ennek egyik oka az, hogy létszámstopot rendeltek el több nagy befektetési banknál. Azonban a toborzási és foglalkoztatási szövetség és a KPMG májusi adatai már azt mutatják, hogy a pénzügyi szakemberek, könyvelők iránti igény megelőzte a mérnökök iránti keresletet.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Fellendült a brit gazdaság, több szakmában hiány van.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector