Startlaphoz Csatlakozz!

Nincs pénz a bérfejlesztésre

Nem ment el a bértárgyalásra a Szegedi Közlekedési Kft. igazgatója

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 13. péntek, 08:10

A Munkaügyi Közvetítői és Döntőbírói Szolgálat munkatársával együtt várta csütörtökön Pesten a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete (BTDSZ) az SZKT ügyvezetőjét az újabb bértárgyalásra. Hiába – írja a delmagyar.hu.
 
   Megírtuk: az idei béremelésekről szóló tárgyalások halogatása miatt a szakszervezet sztrájkkészültséget hirdetett, ilyenkor egyeztetési kötelezettsége van a munkáltatónak. Az igazgató korábban azt nyilatkozta, nincs értelme a tárgyalásnak, mert nincs pénz a bérfejlesztésre. 

  Szabó István BTDSZ-elnök csütörtöki közleményében azt írta, véleménye szerint nem erőssége az ügyvezetőnek a munkabéke megtartása vagy a hatályos munka törvénykönyvének betartása. De azt álmukban sem gondolták volna, hogy a meghívójukra nem reagál, nem jön el és nem is küld senkit. A BTDSZ felkészülten várta. 

   Az ügyvezető magatartása szerinte azoknak a kollégáknak a semmibevétele, akik az ő fizetésének és jutalmának a megtermelésén dolgoznak. Értesítik a megfelelő hatóságokat. Elküldik összeállításukat az önkormányzati képviselőknek arról, hol látnak pazarlást és tartalékot a cégben. El akarják gondolkodtatni a közgyűlés tagjait, jó kezekben van-e az SZKT.

  Tóth István Tibor, a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezetője megkeresésünkre elmondta, korábban többször jelezte az érdekképviseletnek, hogy a céges teendőibe nem fér bele a pesti tárgyalás, mást nem tudott delegálni. Nem érti, miért menne Pestre egyeztetni, ha szegedi dolgozókról van szó. A cég szegedi tárgyalója mindig nyitva áll.
 
Forrás: delmagyar.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nem ment el a bértárgyalásra a Szegedi Közlekedési Kft. igazgatója.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector