Startlaphoz Csatlakozz!

Olasz közigazgatási reform

66 év és 3 hónap után kötelező lesz nyugdíjba menni

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 26. csütörtök, 10:26

Több mint 3 millió olasz közalkalmazottat érint a Matteo Renzi vezette olasz kormány közigazgatási reformcsomagja, amelyet Giorgio Napolitano államfő fenntartásokkal írt alá a szerdai olasz újságok értesülései szerint.

     A közigazgatási rendszer átalakításából kimaradtak a bírák és rendőrök. A csomagot a közigazgatási reformok bevezetésére kinevezett államtitkár, a 33 éves Marianna Madia dolgozta ki és ő is hajtja végre.

    Az intézkedések értelmében október 31-től az Olaszországban jelenleg 66 év 3 hónapban megszabott nyugdíjkorhatárt elérő közalkalmazottaknak kötelezően nyugdíjba kell menniük. Az eddigi gyakorlattal ellentétben nem maradhatnak állásban. A kormány elképzelései szerint a reform révén 2018-ig hatvanezer olasz közalkalmazott megy nyugdíjba a fiatal munkaerőnek adva át a helyét - hangoztatta Marianna Madia a Corriere della Sera napilap szerdai számában.

    Újdonságnak számít az is, hogy az úgynevezett közigazgatási mobilitás értelmében a közalkalmazottakat - akár ezek beleegyezése nélkül is - 50 kilométeres körzetben másik hivatalba helyezhetik át. Fizetésüket azonban megtartják még akkor is, ha alacsonyabb munkakörbe kerülnek.  

    Az olasz sajtó hangsúlyozta, hogy Giorgio Napolitano köztársasági elnök tizenegy napot várt a törvénycsomag aláírásával és a közigazgatási reformból végül kimaradtak a bírák és a hatósági dolgozók. A kormány nem csökkentette a jelenleg 75 éves korukban nyugdíjba menő olasz bírók és ügyészek nyugdíjkorhatárát. A bírói kar esetleges nyugdíjreformját 2015 végére halasztották. Az államtitkár elmondta: nem tettek szívességet a bíráknak, de előre hozott nyugdíjazásukkal megbénult volna az olasz jogrendszer.

    A reform ellen tiltakozva a bírák és ügyészek korábban az igazságügy-miniszterhez fordultak azt hangoztatva, hogy nyugdíjkorhatáruk csökkentésével az idősebb és tapasztaltabb bírákat foglalkoztató harmadik fokú olasz bíróságokon 44 százalékkal csökkenne a bírói testület létszáma, ami tovább lassítaná az olasz igazságügyi rendszert.  

    Határidő nélkül a fegyveres erők tagjai, a rendőrség, a büntetés-végrehajtásban dolgozók és az olasz erdészek kimaradtak a közigazgatási reformból.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - 66 év és 3 hónap után kötelező lesz nyugdíjba menni.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector