Startlaphoz Csatlakozz!

Fizethetnek a kórházi dolgozóknak

Pert nyert a szakszervezet az állam ellen

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 04. péntek, 14:06

Perek dömpingjét indíthatják azok az egészségügyben dolgozók, akiktől megvonta munkaadójuk a jubileumi jutalmat, mert szerintük megszakadt az érintettek munkaviszonyának a jogfolytonossága akkor, amikor a korábbi állami fenntartású egészségügyi intézményeket gazdasági társasági formába kényszerítették -- közölte  Székely Tamás, az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ) elnöke, melyről a Világgazdaság is beszámolt.

  Az állam 2011-ben összesen 27 fekvőbeteg-szakellátó, és ehhez kapcsolódó egészségügyi háttérszolgáltatásból alakított teljes mértékben állami tulajdonú gazdasági társaságot, majd két évvel később ezt is megváltoztatva ismét költségvetési intézményé tette. A munkaadók erre a két évre hivatkozva állítják: nincs jogfolytonosság, nem jár a jubileumi pénz a 30, 40, 50 éve dolgozóknak. Az eljárással egészségügyiek ezreit károsíthatja meg az állam.
 
    Az ASZSZ az Egri Ápolási Szakszervezet és az Autonóm Területi Szakszervezet kezdeményezésére indított eljárást. Az Egri Munkaügyi Bíróság kimondta: ki kell fizetni a jubileumi pénzeket, a munkaviszonyt ugyanis ilyen helyzetben folytonosnak kell tekinteni. A döntést az Egri Törvényszék is megerősítette.
 
  A bíróság a vonatkozó jogszabály alapján úgy fogalmazott, hogy az érintett dolgozók munkaviszonyát úgy kell tekinteni, mintha a gazdasági társasági formában töltött időtartam alatt is közalkalmazotti jogviszonyban lettek volna.

Forrás: Világgazdaság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Pert nyert a szakszervezet az állam ellen .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector