Startlaphoz Csatlakozz!

A megmozduláshoz mintegy 30 szakszervezet csatlakozott

Civil- és szakszervezetek tüntetnek vasárnap a költségvetési törvény elfogadása ellen

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 12. péntek, 08:06

Civil szervezetek és szakszervezetek tüntetnek vasárnap délután Budapesten a költségvetési törvény hétfői elfogadása ellen.

    A megmozduláshoz mintegy 30 szakszervezet - egyebek mellett az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ) - csatlakozott, továbbá a Százezren az internetadó ellen Facebook-csoport is – közölte a tüntetés főszervezője, Vajda Zoltán, a 60 ezren a magánnyugdíjukért nevű civil szerveződés vezetője csütörtökön sajtóbeszélgetésen.

    A demonstráción felszólal Gulyás Balázs, a Százezren az internetadó ellen szerveződés vezetője, Székely Tamás, az ASZSZ elnöke, Vajda Zoltán, valamint Nagy Emília, a felsőoktatásban oktatók és kutatók autonóm szerveződésének, az Oktatói Hálózatnak az aktivistája és Kárpáti Tibor civil aktivista.

    Székely Tamás ASZSZ-elnök elmondta: a költségvetés elleni megmozdulásokhoz a szövetség valamennyi tagszervezete csatlakozott. „Tarthatatlan, hogy egyeztetés nélkül megy át ez a költségvetés, mint kés a vajon, miközben emberek milliói járnak nagyon rosszul” – fogalmazott. Az elmúlt négy év után a következő egy év is olyan megszorításokat tartalmaz, amelyek miatt a munkavállalók helyzete tovább fog romlani, a munkavállalói szegénység tovább nő – tette hozzá. 

    Gulyás Balázs azt hangsúlyozta: a költségvetésben az internetadónál jóval nagyobb megszorításokról van szó, amik veszélyeztetik az ország hosszú távú fejlődését.

    Vajda Zoltán úgy vélekedett: „össznépi, civil megmozdulásra” van szükség a kormánnyal szemben. Sok ügy feltorlódott az elmúlt időszakban, amikkel kapcsolatban különálló civil tüntetések voltak, de van egy nagy közös ügy, amivel szembe kell menni: a költségvetés – mondta a demonstráció főszervezője.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Civil- és szakszervezetek tüntetnek vasárnap a költségvetési törvény elfogadása ellen.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector