Startlaphoz Csatlakozz!

Egyre veszélyesebbé válnak a munkahelyek

VDSZ: a kormány háttérbe helyezi a munkavállalók biztonságát

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 05. csütörtök, 18:21

A Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének (VDSZ) elnöke szerint a kormány nem fordít kellő figyelmet a munkavállalók biztonságára; a munkahelyek egyre veszélyesebbé válnak, miközben munkahelyteremtésről és munkáról beszél a kormányzat.

    Egy csütörtöki budapesti sajtóbeszélgetésen Székely Tamás elmondta: tavaly megdöbbentő mértékben nőtt a munkahelyi balesetek száma, amivel egy tízéves csökkenő trend állt meg.
    Több mint kétezerrel több ilyen balesetet jelentettek be 2014-ben az előző évhez képest, miközben a halálos munkahelyi balesetek száma is 20 százalékkal nőtt ugyanebben az időszakban – ismertette.

    A Nemzeti Munkaügyi Hivatal megszüntetése, a kormányhivatalokhoz főosztályi státusba integrálása azt jelenti, hogy a kormány háttérbe szorítja azokat az ellenőrzéseket, amelyekkel meg lehet védeni a munkahelyek biztonságát – jegyezte meg a szakszervezeti vezető.

    Székely Tamás a sajtóbeszélgetésen kitért arra, hogy a jövő héten döntenek arról, miként támogatják az április 12-i tapolcai választáson induló Pad Ferencet, aki a VDSZ elnökségi tagja.

    „Személyében sikerült olyan jelöltet állítani, aki érdemben tudja a munkavállalók érdekeit képviselni a parlamentben” - fogalmazott a szakszervezeti vezető. A sajtóbeszélgetésen jelen lévő Pad Ferenc elmondta: a DK, az MSZP és az MLP jelöltjeként a szakszervezetek, a munkavállalói érdekek szócsöve akar lenni a parlamentben.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - VDSZ: a kormány háttérbe helyezi a munkavállalók biztonságát.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector