Startlaphoz Csatlakozz!

Ellenzéki bírálatok a kormánynak a közfoglalkoztatási program miatt

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 15. kedd, 17:30

Több ellenzéki párt is bírálta a közfoglalkoztatási program miatt a kormányt kedden. Az MSZP, a Lehet Más a Politika (LMP) és az Együtt-PM szövetség közleményben fejezte ki tiltakozását arra reagálva, hogy a Magyar Nemzet a Belügyminisztérium tájékoztatása alapján azt írta, várhatóan teljesül az a kormányzati célkitűzés, hogy 2014-ben átlagosan havi 200 ezer ember juthasson közfoglalkoztatáshoz. Emlékeztettek arra, a kormány korábban 183,8 milliárd forintot irányzott elő a költségvetésben közfoglalkoztatásra, 3,9 milliárddal többet a tavalyinál, ezt növelte meg további 47,3 milliárd forinttal.

    Gúr Nándor, az MSZP országgyűlési képviselője garanciát vár a kormánytól arra, hogy az önkormányzati választás után is, az egész ciklusban folytatja a közmunkaprogramot. A szocialisták azt javasolják, hogy ne maximum, hanem minimum 11 hónapra szerződjenek a közmunkásokkal. „Ha a kormány még látszatát is el akarja kerülni annak, hogy csupán kampánycélokra használja fel a legnehezebb helyzetű embereket”, akkor azokat, akikkel eddig 8 órában és 11 hónapig szerződtek, minősítsék át teljes foglalkoztatotti státusba, és fizessenek nekik ehhez járó bért! - írta Gúr Nándor az MTI-hez eljuttatott közleményében.

    Szél Bernadett, az LMP társelnöke szerint a kormány a határozatlan idejű közmunka bevezetésével beismerte: nincs valódi, piaci munkahelyeket létrehozó programja, a közmunkásokat pedig csak hitegetik azzal, egyszer majd valódi megélhetést biztosító, piaci munkájuk lesz. Közleményében hozzátette: az LMP szerint valódi válságálló munkahelyeket csak a zöldgazdaságba való befektetéssel és a közfoglalkoztatás teljes átalakításával lehet teremteni.

    Az Együtt-PM felháborítónak tartja, hogy a kormány az önkormányzati választás előtt „felfújja” a közfoglalkoztatást, „kampánycélokból kozmetikázva” ezzel a munkanélküliségi adatokat. Az ellenzéki pártszövetség szerint olyan közmunkára van szükség, amely nem „álruhás munkanélküliség”, hanem ugródeszka a valódi munkahelyekhez - írták, és azt követelték, hogy a kormány ne használja kampánycélokra a kiszolgáltatott helyzetben lévő közmunkásokat.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Ellenzéki bírálatok a kormánynak a közfoglalkoztatási program miatt.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector