Startlaphoz Csatlakozz!

Aláírta a bérmegállapodást az EDF DÉMÁSZ vezetősége és a DÉMÁSZ Szakszervezet

Jutalmat harcolt ki a szakszervezet

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 22. kedd, 17:25

 Aláírta a bérmegállapodást az EDF DÉMÁSZ vezetősége és a DÉMÁSZ Szakszervezet. Az érdekképviselet vezető elnöke, Nagy Sándor elmondta: több mint 5 hónap kemény tárgyalás után született egyezség – olvasható a demagyar.hu oldalán.
 
   A vezetőségen kívül a társaság több mint 1100 dolgozója a júliusi fizetésével együtt, augusztus elején egy összegben bruttó 80 ezer forint jutalmat kap. Ez megfelel az idei évre nagyjából 1,4 százalékos béremelésnek.

   A megállapodás szerint januártól lesz egy 1,4 százalékos alapbérfejlesztés, vagyis az idei béremelés akkor épül be a fizetésekbe. A vezető elnök megjegyezte, a bérfejlesztés mértéke alatta maradt a várakozásaiknak, ami 2 százalék fölött volt. A menedzsment azonban a nulláról indult, és ennyit tudtak elérni sztrájk és más eszközök nélkül. (Tavaly 2,5 százalékos bérrendezést és 1 százalékos differenciált béremelést kaptak a dolgozók, de akkor a megállapodást a menedzsment nem írta alá. A kifizetések ennek ellenére megtörténtek.)

   Nem maradéktalan a szakszervezet öröme, mert sok vitás kérdés maradt még. A nyári szabadságok után folytatják az egyeztetést a vezetőséggel, ha szükséges, érdekérvényesítő eszközök bevonásával. Erről Nagy Sándor nem kívánt részleteket elárulni, csak annyit mondott, hogy a foglalkoztatás, a létszám és a munkavédelem kérdéseiről lesz szó. 
Legutóbb februárban írtunk a DÉMÁSZ Szakszervezetről. Akkor 300 dolgozó tüntetett az áramszolgáltató szegedi székháza előtt, érdemi szociális párbeszédet követelve.


   Elhangzott: a rezsicsökkentéssel, a közműadóval és a Robin Hood-adóval összefüggésben a társaság 17 százaléknyi létszámot épített le. 208-an távoztak a cégtől, ezzel kapcsolatban megállapodott a szakszervezet a cégvezetéssel, hogy a munkavállalókra háruló többletterhet béremeléssel kompenzálja. Az EDF DÉMÁSZ vezetősége közleményében azt írta, folyamatos párbeszéd zajlik az aktuálisan felmerülő témákban. Elkötelezett a kérdések tárgyalásos rendezése mellett, és idén nem tervez újabb létszámcsökkentést.
 
Forrás: demagyar.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Jutalmat harcolt ki a szakszervezet.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector