Startlaphoz Csatlakozz!

A DÉMÁSZ Szakszervezet pénteken demonstrál

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. március 29. csütörtök, 18:05
A DÉMÁSZ Szakszervezet, mint az EDF DÉMÁSZ társaságcsoport munkavállalóinak érdekvédelmét ellátó szakszervezet a következő tájékoztatást adja a pénteki demonstrációjáról:

    A 2012. évi Bér és Szociális Megállapodás megkötése az EDF magyarországi érdekeltségeinél még nem történt meg, mivel a tárgyalások során a munkáltató nem kívánja elismerni a hivatalos magyarországi inflációs előrejelzéseket, és csak a tavalyi év során a tulajdonos általa elfogadott üzleti tervben szereplő 3,5%-os mértéket tekinti tárgyalási alapnak, és elfogadhatónak, szemben a mostani hivatalos MNB előrejelzéssel, ami 5,6%.

    A munkáltató a fent említett ajánlásba beleérti a törvényi kötelezettségből fakadó nettó bérkompenzáció végrehajtását is, mindezt kismértékű, előre deklarált létszámcsökkenés mellett. Az általános bérfejlesztési ajánlata 2,5%.

    Az DÉMÁSZ szakszervezet ezt az ajánlatot elfogadhatatlannak tartja, egyrészt az infláció mértéke miatt, másrészt az EDF gazdasági helyzete miatt, ami nem kívánja meg ezt a munkavállalókat megalázó, méltatlan ajánlatot.

    Amióta  a francia EDF megvásárolta a DÉMÁSZ-t a tulajdonos sok-sok milliárd Ft-ot vitt ki ebből a régióból, osztalék vagy egyéb címen, miközben egyre nagyobb és nagyobb terhet róttak a munkavállalókra, egyre magasabb eredményelvárásokat fogalmaztak meg velük szemben. Még a válság legmélyebb időszakában sem fordult elő az, hogy veszélyben forgott volna a cégcsoport nyereségessége. Az EDF Európa legnagyobb energia-ipari termelő, elosztó, kereskedő és szolgáltató vállalata, amely Franciaországban többségi állami tulajdonban van. Franciaországban ez a vállalat olyan juttatásokat biztosít a dolgozói részére amilyen Magyarországon a szocialista időben sem volt. Ugyanakkor a magyarországi munkavállalóikat másodrendű személyként kezelik. A munkáltatónak kizárólag a nyereség növelése a célja, munkatársaink élet- és szociális helyzete, a foglalkoztatási-, illetve a munkakörülmények kialakítása csak az elvárt nyereség megléte után kerül(het) szóba. Amióta az EDF megvásárolta a DÉMÁSZ csoportot a létszám a felére csökkent, a nyereség pedig lineárisan évről évre nő!

    A DÉMÁSZ Szakszervezet nem alkuszik meg a munkavállalók hátrányára, nem tudjuk elfogadni évről évre növekedő nyereség mellett, hogy a mi munkánk árán (a bérünkön) spóroljanak!

    TILTAKOZUNK az EDF International SA., az EDF DÉMÁSZ Zrt. tulajdonosának magyarországi üzletpolitikája, az EDF DÉMÁSZ Zrt. és leányvállalatai munkavállalóit érintő munkáltatói intézkedések, az érdekképviseletekkel való érdemi konzultáció és a 2012. évi bérfejlesztés elmaradása miatt.

Tiltakozásunknak demonstrációval adunk hangot
2012. március 30-án, 16:30 órától 18:00 óráig


    A demonstráció helyszíne: Szeged, Klauzál tér 9. az EDF DÉMÁSZ Zrt. székháza előtt, a Klauzál térnek a Kelemen utca és a Kárász utca által határolt része.

    A demonstráción az EDF magyarországi érdekeltségébe tartozó társaságok munkavállalói vesznek részt.

A rendezvény politikától mentes, békés demonstráció.


    A szervezők a demonstráció alatt petíciót kívánnak átadni az EDF DÉMÁSZ Zrt. elnök-vezérigazgatójának, amiben fel kívánják hívni a figyelmet a tulajdonosi intézkedéseknek, ill. azok elmaradásának a magyarországi munkavállalókra és társaságokra vonatkozó káros hatásaira, és kérik az érdemi párbeszéd azonnali, konstruktív megkezdését.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A DÉMÁSZ Szakszervezet pénteken demonstrál.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector