Startlaphoz Csatlakozz!

Tanácsadás, kapcsolatrendszerek kialakítása és inspirálás a sikerért

Magyarként Európa fiatal vállalkozóiért

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 20. szombat, 18:28

A hét végén Horvátországban találkoznak a nemzetközi vállalkozói szervezetek képviselői, hogy új stratégiát és szakpolitikákat dolgozzanak ki a kis- és középvállalkozói (kkv) szektor és az ifjúsági munkanélküliség globális kihívásaira. A Splitben, szeptember 20-án kezdődő kongresszust Ivo Josipoviç horvát köztársasági elnökkel együtt nyitja meg Kovács Patrik, Európa legnagyobb fiatal vállalkozói ernyőszervezete, az Európai Unió Fiatal Vállalkozóinak Szervezete (JEUNE) nemrég megválasztott új, magyarként első elnöke – olvasható a Magyar Hírlapban.

   – Miért a kisvállalkozások és a fiatalok helyzete kerül a vállalkozói kongresszus fókuszába?
 – Azért, mert Európában globális összehasonlításban kevés a fiatal vállalkozó, rendkívül magas az ifjúsági munkanélküliség, és az európai kkv-szektor egyre súlyosabb utánpótlási gondokkal küzd. Az Európai Unió csak akkor tud kilábalni a 2008 óta tartó gazdasági válságból, és akkor tud lépést tartani az Egyesült Államok és az ázsiai régió fejlődésével, ha sokkal több fiatalt tudunk bevonni a munkaerőpiacra és az önálló kis- és középvállalkozók körébe. A JEUNE Európában egyik motorja kíván lenni annak a közös gondolkodásnak és politikaformálásnak, hogy milyen jogi-szabályozási és gazdaságpolitikai eszközökkel tudjuk a lehető leghamarabb érdemben javítani az európai fiatalok foglalkoztatási helyzetét és vállalkozóvá válását, s megteremteni az uniós kkv-szektor fennmaradását lehetővé tevő új vállalkozói generációt. 

  – Ön nemrég került a JEUNE elnöki posztjára, de a hazai Fiatal Vállalkozók OrszágosSzövetségének (FIVOSZ) alapító elnökeként huszonegy éves korától – hét éve – kulcsszerepet tölt be a fiatal magyarországi vállalkozók és vállalkozó kedvű fiatalok közösségének építésében, erősítésében, a magyar gazdasági utánpótlás-nevelés irányításában. Magyarként milyen tapasztalatokat és módszereket szeretne átvinni az Európai Unió szintjére?

  – A FIVOSZ egyedülálló információs, tanácsadó és vállalkozás-indítási szolgáltatásokkal, sokrétű képzési formákkal, személyre szabott mentorprogrammal, bővülő nemzetközi kapcsolatrendszerével már több ezer fiatalnak segített vállalkozóvá – egyáltalán önálló, tudatos emberré – válni vagy kezdő vállalkozását sikeressé tenni. A legfontosabb a közösség- és kapcsolatépítés, mert a fiatalokat egy erős, sikeres közösség tudja megszólítani, inspirálni, nevelni és segíteni. Ezt a sikeres magyar ifjúsági vállalkozásfejlesztési programot Európa legnagyobb fiatal vállalkozói ernyőszervezete elnökeként szeretném uniós szinten képviselni és megvalósítani. 

– Ebben milyen partnerekre számít? Megkeresi majd az új Európai Bizottság leendő ifjúsági biztosát, aki Jean-Claude Juncker bizottsági elnök jelölése alapján minden bizonnyal Navracsics Tibor lesz?

  – Navracsics Tibor jelölésének és várható, nagyon fontos portfóliójának örülök, úgy vélem, a legmegfelelőbb szakember kezébe kerülnek az európai jövő nemzedék ügyei. Bízom abban, hogy magyarként és egyben európai szervezetek vezetőiként jó partneri viszonyt és eredményes együttműködést tudunk kialakítani egymással, és közösen dolgozhatunk majd egy összeurópai szakpolitika kialakításán, amely elősegíti a fiatalok korszerű képzését, nagyobb mértékű foglalkoztatását és vállalkozóvá válását, s ezáltal támogatjuk az európai kis- és középvállalkozói szektor megerősödését is, amin nagyban múlik Európa jövője. Olyan egységes uniós kereteket és programokat kell kialakítani és továbbfejleszteni, amelyek révén a munkanélküli fiatalok tömegei képesek saját lábukra állni: megfelelő oktatás-nevelés eredményeként munkavállalóvá, majd önfoglalkoztatóvá, s a későbbiekben másokat foglalkoztató kisvállalkozóvá válni. Ebben az általam vezetett, tizennyolc országban több mint 1,6 millió fiatalt elérő Európai Unió Fiatal Vállalkozóinak Szervezete, a JEUNE stratégiai együttműködést szeretne kialakítani az Európai Bizottsággal. Szerencsésnek tartom a helyzetet, hogy Navracsics Tibor európai biztosi kinevezésével és az én személyemben az EU fiataljait vezető új elnökséggel Magyarország szerepe mostantól jelentősen felértékelődhet az európai fiatalok problémáinak kezelésében, esélyeik javításában, s ezáltal Európa jövőjének alakításában.
 
Forrás: Magyar Hírlap
 v

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Magyarként Európa fiatal vállalkozóiért.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector