Startlaphoz Csatlakozz!

Fedezethiány a tankolásnál, díjtartozás miatt kikapcsolt kábeltévé Budapesten.

Fizetésképtelen a fővárosi katasztrófavédelem?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 04. szombat, 09:24

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságon (FKI) állítólagosan felmerült anyagi problémák miatt a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete, valamint a Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezete levélben fordult a fővárosi katasztrófavédelmi igazgatóhoz.

Antalfi Zsolt, a HTFSZ alelnöke a Lánglovagok.hu tűzoltóportálnak elmondta: úgy tudják, a napokban több esetben fordult elő, hogy tankolásnál a MOL-os üzemanyagkártyáknak nem volt fedezete. A tűzoltók a saját pénzükből mégsem tankolhatták meg a tűzoltóautókat, így amíg az FKI illetékese nem intézkedett, nem tudták elhagyni a benzinkutat. Érdekes helyzetet teremtett volna, ha a számla rendezése előtt a tűzoltók riasztást kapnak.
 
  Az érdekvédelmi szervezetek arra is választ várnak Varga Ferenc tű. dandártábornoktól, miként fordulhatott elő, hogy az egyik laktanyában díjtartozás miatt szünetelt a kábeltévé-szolgáltatás.
 
Mekkora a tartozás?
 
   Az igazgatóság fizetési problémájáról - első sorba a BM Heros felé - már korábban is lehetett hallani, ezért a Lánglovagok.hu tűzoltóportál közérdekűadat-igényléssel szerezte meg az FKI költségvetési beszámolóját, amelynek nyilvánosságra hozatalát elmulasztották. A dokumentum szerint 2012 végén 273 millió, a tavalyi év végén mintegy 11 millió forint rövid lejáratú kötelezettséggel küzdöttek.
 
   A beszámolóból az nem derül ki, ebből mekkora részt tesz ki a lejárt tartozás, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a közérdekűadat-igénylésnél pedig megtagadta az arra való választ, hogy a BM Heros Zrt.-nek az igazgatóságok mennyivel tartoznak. A tűzoltóautók javításával foglalkozó, állami tulajdonú cégtől azonban - szintén közérdekűadat-igényléssel - azt sikerült megtudni, hogy 2012 végén 397,5 millió, 2013 végén 214 millió forint vevői kintlévőségük volt. Ezekből a számokból viszont a katasztrófavédelem lejárt tartozásai nem derülnek ki.
 
Mégis költöznek a vízügyesek
 
   „A jogutódlással országosan 230 ember kerül a katasztrófavédelem állományához. Az ő illetményük, feladatkörük, valamint a munkavégzésük helye nem változik.” - jelent meg szeptember 10-én az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján Bittmann Tibor tű. dandártábornok, az OKF humán szolgálatvezetőjének nyilatkozata. Ezzel ellentétben a szakszervezetek úgy tudják, a VIII. kerületi tűzoltólaktanyába költöztek a vízügyes szakemberek.
 
   Az érdekvédelmi szervezetek az igazgatónak írt leveleikben sérelmezik, hogy a költöztetéssel járó pakolást, irathordást a szolgálatban lévő tűzoltókkal végeztették el. A vízügyesek autóinak takarítása is a VIII. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság egyik munkatársára hárult.
 
   A vízügyi szakemberek költözésével kapcsolatban a Lánglovagok.hu tűzoltóportál Hajdu Mártonhoz, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjéhez, valamint Kisdi Mátéhoz, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjéhez fordult, de többszöri megkeresés ellenére sem reagáltak.
 
Forrás: Lánglovagok.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Fizetésképtelen a fővárosi katasztrófavédelem?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector